Afşin'de, 2018-2019 eğitim öğretim yılı taşımalı eğitim planlama toplantısı yapıldı

Toplantı, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt'un başkanlığında, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Günay Avcı, ilçe milli eğitim müdürleri ve taşımalı eğitim sorumlu destek hizmetleri şube müdürlerinin katılımı ile Afşin Öğretmenevinde yapıldı.

Afşin'in eğitim altyapısında ciddi çalışmalar yapıldığını ve fiziki problemleri çözüme kavuşturmaya devam ettiklerini söyleyen Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt," Afşin ilçemizi idareci ve çalışan arkadaşlarımızla birlikte ziyaret ettik. Afşin ilçemiz, Kahramanmaraş'ın değerli ilçelerinden biri. Bu ilçemizin eğitim altyapısıyla ilgili olarak şuana kadar ciddi anlamada çalışmalar yaptık. Devam eden projelerimiz var. Afşin'de, fiziki anlamda problemlerimizi ortadan kaldırmış olduk.  Bundan sonraki süreçte de yapacağımız çalışmalarla Afşin'in eğitim altyapısı gelişmeye devam edecek." dedi.

2019 yılına kadar Kahramanmaraş genelinde normal eğitime geçiş yapmak için çalışmaların sürdürüldüğüne dile getiren Akkurt, " Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın hedef olarak koyduğu 2019 yılı itibaren normal eğitime geçiş hedefi kapsamında Kahramanmaraş'ta şuanda yaklaşık olarak 111 projeyle bin 300 civarında derslik yapıyoruz.  Bir kısmı başlamış, bir kısmının ihalesi yapılmış, bir kısmı da projelendirilmiş durumda. Normal eğitime geçebilmek için bin 600 derslik yapmamız gerekiyor. Bu performans bize şunu gösteriyor. 1-2 yıl gibi kısa bir zaman içerisinde bunu yapabilecek alt yapıya sahibiz. Yalnız bu sadece devletin eliyle yürüyecek, devletin eliyle çözülebilecek bir süreç değil. Bu anlamda çok kıymetli hemşehrilerimizden, hayırseverlerimizden bu konudaki katkılarını beklediğimizi ifade ediyorum. Çünkü eğitim yatırımlarında, ciddi anlamda hayırsever vatandaşlarımızın katkıları oluyor. Eğitim için katkıda bulunan vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. "açıklamasında bulundu.

2018-2019 eğitim öğretim yılı taşımalı eğitim planlama toplantısını yapmak üzere Kahramanmaraş'taki tüm ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımı ile Afşin'de buluştuklarını söyleyen Akkurt, "11 ilçe milli eğitim müdürü, taşımalı eğitimden destek şubesinden sorumlu müdür yardımcısı, teftiş kurulu başkanımız ve şube müdürlerimizle birlikte Afşin'imizdeyiz. Toplantımızda,  2018-2019 eğitim öğretim dönemini taşımalı eğitim ile ilgili olarak yapılan çalışmalarını gözden geçirmek, onların planlamasını yapmak ve karşılaştığımız sorunların çözüm oluşturmaya yönelik bir toplantı gerçekleştiriyoruz.  Afşin öğretmenevindeyiz. Hem öğretmenevine hem ilçe müdürlüğümüze bizlere ev sahipliği yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Bu toplantıları biz rutin yapmaya çalışıyoruz. İlçelerimizi yerinde görüyoruz, hem de turistlik alanlarını ziyaret ediyor ve yüz yüze fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu anlamda Afşin'de olmaktan mutluluk duyduğumu ifade ediyorum bu toplantıyı organize eden değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. " diye konuştu.

Toplantıda ayrıca, 2017-2018 eğitim öğretim yılının genel değerlendirmesi yapıldı. İlçe milli eğitim müdürleri ilçelerinde yapılan eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Toplantının ardından, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Afşin İmam Hatip Ortaokulunda incelemelerde bulundu.


Editör: Haber Merkezi