Afşin'de, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 'tarımsal nüfus gençleşiyor' projesi kapsamında Süt Sığırı Yetiştiricisi Çiftçi Kursu açılacak.

Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, yaptığı açıklamada, Süt Sığırı Yetiştiricisi Çiftçi Kursu ile tarımda yaşlı nüfus azaltılarak, istihdamın artırılması ve genç, dinamik çiftçilerin üretime kazandırılması hedeflendiğini söyledi.

Kursa katılanlara İŞKUR tarafından günlük 25 lira iaşe bedeli ödendiğini aktaran Kurt, "Süt Sığırı Yetiştiricisi Çiftçi Kursu açmayla, hayvancılığın geleneksel yöntemlerden farklı olarak, daha karlı ve verimli yapılabilmesi amacıyla teknik, yeni teknolojiyi kullanmasını bilen çiftçilerin yetiştirilmesini sağlamaktır. Afşin geniş tarım alanlarının yanı sıra, hayvancılık içinde ciddi potansiyeli var. Biz bu potansiyeli üretime dönüştürmek için elimizden gelen her şeyi, müdürlüğümüz imkanları ölçüsünde yapmaya devam edeceğiz. En önemli gördüğümüz mevzu olarak, eğitim-yayım ile insan kaynaklarımızı eğitmeyi, bilinç seviyesini artırmayı öncelikli olarak görüyor, bu konuda olan çalışmalara, ilçe müdürlüğü olarak yoğunluklu çaba sarf ediyoruz. İŞKUR Elbistan Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde protokol imzalandı. Afşin’de Süt Sığır Yetiştiriciliği Kursu 22 Ocak 2018 tarihinde başlayacak, 2 Şubat 2018’de sona erecek. . Başvurular Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne yapılacak. Kursiyerlere günlük 25 TL verilecek. Kursta kursiyerlere süt sığırlarında bakım ve besleme, sığır barınakları, sağım teknikleri, süt verimini etkileyen faktörler, damızlık seçimi, hayvan hastalıkları ve korunma yöntemleri gibi konular anlatılacak." diye konuştu.

Kurt, kursiyerlerin öğrendiklerini uygulamaya geçirdiklerinde hayvancılıkta verimin ve kalitenin artırılabileceğini vurgulayarak, tarımsal gelişmelere ve ekonomiye katkı sağlanacağını ifade etti.

Kurs bitiminde kursiyerlerin sınava tabi tutulacağını de dile getiren Kurt, başarılı kursiyerlere sertifika verileceğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi