Afşin'de, Avcılar ve Atıcılar İhtisas Spor Kulübü üyeleri domuz sürek avı düzenledi.

 Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü tarafından Yazıköy, Deveboynu ve Anzorey Mahallelerini kapsayan alanda düzenlenen geniş kapsamlı 'sürek avı ve yemekli kaynaşma organizasyonu' büyük ilgi gördü.

Avcıların yoğun ilgi gösterdiği sürek avında avcılar yaban domuzu popülasyonunu bertaraf etmek için Yazıköy, Deveboynu ve Anzorey Mahalleleri kırsalında avlanma yaptı.

Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Hacı Ali Bektaş,  "Çevre il ve İlçelerden de katılımın olduğu organizasyonda avcıların 2016-2017 av sezonunun son av gününü avlanmadan ziyade sohbet ve istişare ile geçirdik. Bölgemizde, yaban domuzu popülasyonunu bertaraf etmek için gün boyu arazide avlanma yapılan organizasyonun bir amacı da avcı arkadaşlarımız ile kaynaşma ve dayanışma içerisinde olmaktı. Bu tür av buluşmaları, avcılık sporumuzu daha iyi noktalara getirecek. Organizasyon ile Yazıköy, Deveboynu, Anzorey ve Esence bölgelerinde her geçen gün artan domuz nüfusunun birazda olsa azaltılması ve bu bölgelerdeki zarar gören çiftçilerin rahatlatılmasına katkıda bulunmak istedik. Elbette ki domuzlar doğaya faydalı fakat fazlası zarar verebiliyor. Hem ekin yerlerini korumak hem de kontrollü üremeye katkı sağlamak adına sürek avına çıktık. " diye konuştu.

Sürek avına katılan Anzorey Mahalle Muhtarı Mahmut Alagöz ise, " Bu tür organizasyonların genç avcıların yetişmesinde, tanışıp kaynaşmasında etkili oluyor. Ayrıca sayıları artan ve çitçileri zarara uğratan domuzların bu şekilde azaltılarak çiftçiler rahatlatılıyor. Organizasyonu düzenleyen Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Hacı Ali Bektaş’a ve tüm misafirlere teşekkür ederim" dedi.

Editör: Haber Merkezi