Afşin'de Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni yapıldı.

Afşin Kaymakamlığı tarafından düzenlen resmi bayramlaşma töreni bayramın birinci günü Atatürk Parkı'nda gerçekleşti.

Kaymakam Budan, burada yaptığı konuşmada milli ve dini bayramların birlik ve beraberlik duygularını güçlendiren, kırgınlıkları unutturup kardeşlik duygularını pekiştiren özel günler olduğunu belirtti.

Mübarek ramazan ayının geride bırakıldığını söyleyen Budan, başta şehit aileleri olmak üzere tüm Müslümanların bayramlarını kutladı.

Bayramı'nın ilk gününü vatandaşlarla birlikte kutlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Budan, "Bir Ramazan Bayramına daha ulaştık. Ülkemiz çok bir coğrafyada, atalarımız bu toprakları bizlere bırakırken çok büyük mücadeleler verdiler. Türkiye sadece Anadolu'dan oluşmuyor. Birçok dünya mazlum ve mağdurları, Müslümanlar, ırktaşlarımız dünyanın çeşitli bölgelerinde bizim güçlü ve kudretli bir ülke olmamız bekliyorlar. Bu sadece dışarının beklentisiyle olacak bir şey değil. Bizim öncelikle birlik ve beraberliğimizi sağlamayız. Vatanımıza, devletimize, bayrağımıza ve milletimize sahip çıkmamız lazım. Vatan toprağımızda şehit vermeyen il ve ilçe kalmamıştır. Bu coğrafya öyle bir önemli bir nokta ki tüm dünyanın gözü bizim üzerimizde ve güçlü olmamızı istemeyen bize dost görünen ülke ve milletler var. Ülke olarak bunun bilincinde olmamız gerekiyor. İnşallah devletimiz ve ülkemiz kıyamete kadar ayakta kalacak. Çünkü mazlum ve mağdurların bu ülkeye ihtiyacı var. Şehitlerimizin canları pahasına koruduğu bu toprakları bizlerden sonra gelecek nesillere hakkıyla bırakmalıyız. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Burada bulunan vatandaşlarımızın ve ailelerinin bayramı en içten dileklerimle kutluyorum." diye konuştu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, " Bir ramazan-ı Şerif'i birlikte idrak ettik ve Rabbimiz bizleri bayrama kovuşturmayı nasip etti. Bütün vatandaşlarımıza sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu nice bayramlar diliyorum. Bir kısım insanımız gurbette, askerlerimiz ve güvenlik güçlerimiz ise vatan bekleyerek bayram yapıyor Rabbim onların da yardımcısı olsun." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin çok zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Başkan Güven, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dünyanın dört bir tarafında bizim güçlü Türkiye olmamızı istemeyen ülkelerin baskı ve gayretleri var. Rabbim inşallah bu zor süreci güçlü bir şekilde atlamamızı nasip eder, ine bu milleti muzaffer eder. Türkiye'nin İslam ümmetinin umut ışığı olarak yaşamaya devam etmesi için çalışıyoruz. Bu vesileyle tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum"

Kutlama törenine, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Ali Erol, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan, AK Parti İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, kamu müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilciler, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi