Afşin Toplum Sağlığı Merkezi,  14 Kasım Dünya Diyabet Haftası kapsamında Mustafa Kemal İlkokulunda öğrencilere diyabet eğitimi verdi.

Çağın hastalığı olarak nitelendirilen diyabet hastalığı konusunda bilgi veren Afşin Toplum Sağlı Merkezi Obezite ve Diyabet Hastalıklar birimi, öğrencilere diyabet hastalığının ne olduğu ve belirtilerini anlattı.

Diyabet hastalığının genetik bir hastalık olduğunu söyleyen Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İlhan Demir, diyabetin, şeker hastalığı olarak da bilindiğini sadece erişkinlerde değil çocuklarda görüldüğünü kaydetti. 

Öğrencilerin kronik hastalıklara karşı bilinçlendirme çalışmalarının önemine değinen Afşin TSM Başkanı Demir, " Çocukların obezite ve şeker konusunda bilinçli olması gerekmektedir. Çocuklarda şeker kontrolünün mutlaka yapılması lazım. Diyabetin bir hastalık değil yaşam tarzıdır. Bunun iyi bilinmesi gerekir." dedi.

Diyabet hastası çocuklarda dikkat edilmesi gereken en önemli sorunlarından birinin beslenme konusu olduğuna değinen Demir, şöyle devam etti:

" Diyabette önemli olan beslenme şeklidir. Küçük yaşlarda oluşturulan düzenli beslenme alışkanlıkları ileride çıkabilecek hastalıkların azalmasına ve kontrol altında tutulmasına yardımcı olmaktadır. Bugün burada öğrencilerimize Tip 2 olarak nitelendirilen ilerde beslenmeye bağlı oluşabilecek diyabet hastalığını önlemek amacıyla bilgi vermeye çalıştık. Bu kapsamda okulumuzdaki öğretmenlerin ve personellerin kan şekerlerini ölçtük. Afşin Toplum Sağlığı olarak diğer okullarımızda ve kurumlarımızda bilgilendirme çalışmalarımız devam edecek"

Açıklamanın ardından öğrenciler tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Haftası çekmek amacıyla diyabetin simgesi olan mavi çember oluşturuldu. 

Editör: Haber Merkezi