Afşin'de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 20 bin öğrenci, karne alarak yaz tatiline girdi.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Gaziosmanpaşa İlkokulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, karne sevinci yaşayan öğrencilere tatilde kitap okuma tavsiyesinde bulundu.

2018-2019 eğitim öğretim yılını verimli bir şekilde geride bıraktıklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, " Bugün öğrencilere verilen karneler aynı zamanda velilerinde karnesi olduğunu belirtmek istiyorum.  Çünkü anne ve babanın öğrenciye desteği çok önemli. Eğer karnedeki notlar beklediğimizin altındaysa buradan kendinize de biraz pay çıkartmak gerekiyor" dedi.

Çocukların okuma alışkanlığının kazandırılmasının önemine değinen Turan, "Öğrencilerimizden, yaz tatilini verimli bir şekilde geçirmesini temenni ediyorum. Bu süreçte çocuklarımız günde en az 1 saat kitap okusunlar. Velilerimiz kitap okumayı telkin etmesi gerekiyor. Kitap okumanın önemi ve faydası saymakla bitiremeyiz. İyi bir okuyucu olamazsak ne matematik ne de başka derslerde başarılı olabiliriz. İyi anlamanın ve başarılı olmanın yolunun iyi bir okuyucu olmaktan geçtiğini rahatlıkla söyleyebilirim.  2018-2019 eğitim öğretim yılı boyunca öğrencilerimizden emeklerini, desteklerini esirgemeyen öğretmen ve okul idarecilerimize teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Herkese iyi tatiller diliyorum" açıklamasında bulundu.

Okul Müdürü Hilmi Öztürk'ün teşekkür konuşmasının ardından, İlçe Milli Eğitim Müdür Mustafa Mahir Turan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, ana sınıfını bitiren öğrencilere karnelerini dağıttı.

Törenin ardından öğrenciler, sınıflarında öğretmenlerinin elinden karnelerini alarak hem karne hem de yaz tatiline girmenin sevinci yaşadılar. Öğrencilerin karne heyecanına velilerde ortak oldu.

Editör: Haber Merkezi