Afşin'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Afşin Hükümet Konağında düzenlenen törende, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okudu. Daha sonra kutlamalar, Afşin Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü kapalı spor salonunda devam etti.

Afşin Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, burada yaptığı konuşmada milli mücadelenin 100. yıl dönümünün ülkenin dört bir yanında, ay-yıldızın gölgesinde coşku ve heyecanla kutlandığını söyledi.

Atatürk'ün yaktığı bağımsızlık meşalesinin gençlerin omuzlarında sonsuza kadar yanmaya devam edeceğine değinen Arslan, "Bir ulusun küllerinden yeniden doğuşunun, bir milletin göğsündeki imanla yeniden ayağa kalkışının milli mücadelenin 100. yılını ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Gençler, bu bayrağın altında özgürce yaşayabiliyorsak, bu nefesi alabiliyorsak, unutmayalım ki birileri bizim için nefesini kaybettiği içindir. Bu yüzden nerden geldiğimizi, bu milletin tarihte neler yaşadığını iyi bilmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün ülkenin geleceğini gençlere emanet ettiğini belirten, Arslan şunları kaydetti:

" Atatürk'ün; Ey Türk gençliği, birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir diye başlayan ve muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur sözüyle biten gençlere seslendiği Gençliğe Hitabe'de kendimizi bulmalıyız. Mustafa Kemal, bu hitabıyla geçmişte yaşanılan sıkıntıların bir daha tekrar etmemesi için Türk milletinin istikbali olan gençlere hayati öğütlerde bulunmuştur. Bu öğütleri akımızdan çıkartmayalım ve aydınlık yarınlara gençlerimizin omzunda ulaşalım. Bu duygu ve inançla Cumhuriyeti gençlerimize emanet eden, 19 Mayıs'ı da gençlerimizin bayramı yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere,bu millet ve bayrak için  canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum"

Kutlama, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Jimnastik Takımı ve Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi gösterilerinin ardından, okullar arasında düzenlen şiir ve kompozisyon yarışmasında, 100 metre kısa mesafe ve bin 500 metre orta mesafe koşusunda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile son buldu.

Programa, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, , İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Ali Gedik, kamu ve kurum amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi