Afşin Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı destekli bayanlara yönelik sunum gerçekleştirdi.

Afşin Belediye Hanımlar Merkezinde düzenlenen seminerde Rehber Öğretmen Naime Özgen ve Psikolog Yasin Bulut tarafından sağlık, eğitim, iletişim, iktisat ve medya kullanımı konularıyla ilgili bilgi verildi.

Sosyal medyanın günümüzde aktif kullanıldığını vurgulayan Psikolog Yasin Bulut, teknolojiyi kullanan değil, teknolojiyi üreten bir nesil yetiştirmek mecburiyetinde olduğumuzu belirtti.

Psikolog Bulut, “İlk bilgisayar neredeyse büyük bir salona sığarken bilimde yaşadığımız hızlı gelişmeler sonucunda teknoloji artık ceplerde taşınabilir hale geldi. Ülke olarak bu gelişmelere kayıtsız kalmamız mümkün değil. Çocuklarımıza teknolojiyi sadece kullanan değil aynı zamanda anlayan ve anlam katan bir boyut kazandırmak durumundayız." diye konuştu.

İletişimin anlaşmak isteyen insanlar arasında bir köprü olduğunu söyleyen Rehber Öğretmen Naime Özgen ise, her insanın iyi bir iletişim becerisine sahip olması gerektiğini kaydetti.

Özgen, “İletişim neden önemlidir? Çünkü iletişim sosyal bir varlık olan insanın diğer insanlarla ilişki içinde olması gerekliliğinin bir sonucudur. Bu dünyada bir insan tek başına yaşayamaz. İyi veya kötü diğer insanlara da ihtiyaç duyar. Bu ihtiyacını gidermek için başvuracağı araç ise iletişimdir.İletişim anlaşmak isteyen insanlar arasında bir köprüdür. Bu köprüyü sağlamlaştırmak gidiş gelişi kolaylaştıracaktır. Bu köprünün çürük olması ise gidiş gelişi veya alışverişi azaltacaktır. Bu nedenle her insanın iyi bir iletişim becerisine sahip olması gerekir. Öncelikle iyi bir iletişim yeteneğine sahip olabilmek için insanın dilini iyi bilmesi gerekir. Globalleşen dünyada birden fazla dil bilmek lüks olmaktan çıkmış ve bir zorunluluk haline girmiştir. “ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi