Afşin'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilkokul öğrencileri ilçedeki mülki amirlerin koltuğunu devraldı.

Efsus İlkokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar'ı makamında ziyaret etti.

Makamında öğrencileri ağırlayan ilçe Kaymakamı Ahmet Can Pınar, 4.sınıf öğrencisi Emine Kalender'e koltuğunu devretti.

- "Çocuklarımız en iyi eğitim alsın"

Temsili Kaymakam Emine Kalender, ülkenin geleceğinin çocukların elinde olduğunu belirterek, tüm çocuklara değer verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'deki çocukların en iyi eğitimi alması gerektiğini belirten Kaymakam Kalender, " 23 Nisan'ı bize armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün de istediği gibi eğitime önem verilmesi ve çocuklarımızın en iyi eğitimi almasını istiyorum" dedi.

Daha sonra Afşin İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan'ı telefonla arayan Kalender, sokak dilencilerine karşı önlem alınması talimatı verdi.

Ulusal egemenliğin kaynağının çocuklar olduğunu belirten Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, ziyaretten dolayı öğrenciler ve okul idarecilerine teşekkür etti. Pınar, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

- Belediye Başkanı Semih Demir Oldu

Yavuz Selim İlkokulu öğrencileri ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Afşin Belediyesini ziyaret etti.

Temsili olarak belediye başkanlığı makam koltuğuna oturan Yavuz Selim İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Semih Demir, belediye başkanı yardımcılarıyla toplantı yaparak, okul çevrelerinin düzenlenmesini istedi.

"Misafirlerimiz var, onlara çikolata ikram edelim"

Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere kıyafet ve kırtasiye yardımı yapılması istediğini belirten temsili Başkan Demir, " Misafirlerimiz var, onlara çikolata ikram edelim. Doğalgaz altyapısı çalışmaları nedeniyle yollar ve kaldırımlar bozuldu. Vatandaşlarımızın rahat etmesi için buraları düzeltelim. Bugün başkan benim. Bu işlerin takibini yapacağım" diye konuştu.

Talimatlarını not alan Belediye Başkanı Yardımcısı Burak Binboğa, Başkan Demir'in yapılması istediği işlerin yerine getirileceğini söyledi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'in Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısına katılmak için Kahramanmaraş'ta olduğunu belirten, Afşin Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Ali Gedik de, ziyaretten dolayı okul idarecileri ve öğrencilere teşekkür ederek, hediye takdim etti.

Editör: Haber Merkezi