Kaymakam Budan: "Silahla sevinç gösterisi olmaz"

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, "Özel günlerde silah atılması olayı kültürümüze yakışan bir davranış değil. Çünkü böyle bir sevinç gösterisi olamaz."dedi.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin'de düğün, nişan, asker uğurlaması ve kutlamalarda adet haline getirilen silah ve havai fişek atma metotlarının önüne geçmek için sıkı bir çalışma yapacaklarını söyledi.

Afşin Kaymakamlık makamında, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rıdvan Tuncer ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Bahadır Taphasan ile birlikte istişare toplantısı düzenleyen Kaymakam Ali Edip Budan, "Afşin'de düğün ve nişan gibi törenlerde havaya ateş açılması, havai fişek atılmasının önlenmesi, maganda olaylarının önüne geçmek için gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.

Kutlamalarda silah atma olayının sevinçle bağdaşmayan bir davranış olduğunu dile getiren Afşin Kaymakamı Budan, "Kahramanmaraş Valiliğimizin talimatı, İl Jandarma Komutanlığımız ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün koordinesinde hazırlanan 'Düğün ve Asker Evi Yas Evi Olmasın' projesi kapsamında Afşin'de, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak sıkı tedbirler alacağız. Bahar aylarının başlamasıyla birlikte düğün, nişan ve diğer kutlamaların artacağı bir zamanı yaşayacağız. Bu projemizin amacı vatandaşlarımızın kutlama yaparken bilinçli ve duyarlı davranması, maganda kurşunundan ölümlerin sona ermesini, vatandaşlarımızın en mutlu günlerinin huzur ve güven içerisinde geçmesini sağlamak. Birinin sevincinin, diğerinin hüznü olmaması en önemli hedefimiz olacak. Kutlamalarda silah sıkılmasının ya da havai fişek atılmasının sadece emniyet tedbirleri ile çözülemez. Bu konu toplumsal sorumluluk çerçevesinde her vatandaşın katkısı ile sonlandırılabilir. Bunun için vatandaşlarımızın üzerini de sorumluluk düşüyor." açıklamasında bulundu.

- "Mutluluğumuz kim vurduya gitmesin"

Kutlamalarda havaya ateş açılmasının insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü ve insanların huzurunu bozduğunu dile getiren Budan, "Proje kapsamında tedbirleri en üst seviyeye çıkaracağız ve sıkı bir şekilde takibini gerçekleştireceğiz. İlçemizdeki diğer kurumlarımızı da dahil ederek tüm vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışacağız. Artık özel günlerde silah atılması olayı kültürümüze yakışan bir davranış değil. Çünkü böyle bir sevinç gösterisi olamaz. Tüm bunlara rağmen kurallara uymayan vatandaşlarımıza para cezası ve adli işlemler sonuna kadar yapılacaktır. Bizim için insanlarımızın huzuru ve güvenliği her şeyin önünde gelmektir. Vatandaşlarımızın mutluluğunun kim vurdu ya gitmemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi