Afşin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt ve veteriner hekimler, ilçedeki kurban pazarını gezerek denetimlerde bulundu.

Kurban pazarı denetimiyle ilgili açıklama yapan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satış yerlerinde, veteriner hekimler tarafından sürekli izlenerek salgın ve bulaşıcı hastalıklar yönünden sağlık taramalarının yapıldığını söyledi.

Kurban Bayramının 1'inci gününe kadar canlı hayvan pazarının açık olacağını belirten Kurt, " Veteriner hekimlerimiz tarafından kurbanlık hayvanlarımızın denetimi bayram süresince devam edecek. Bu süreçte hem halkımızın sağlıklı hayvana ulaşması hem de hayvan üreticilerimizin bulaşıcı hayvan hastalıklarından korunması yönünde İlçe Tarım Müdürlüğü olarak hizmet veriyoruz" dedi.

Vatandaşlara, kesilen kurbanlıkların sakatatlarının açık yerlere atılmaması konusunda tavsiyede bulunan Kurt, " Vatandaşlarımız Afşin Belediyemiz tarafından belirlenen kurban kesim noktalarında kurbanlarını kesmeleri gerekiyor. Mümkün olduğunca vatandaşlarımız, kesilen kurbanların sakatatlarını tüketmemesi ve evcil hayvanlara vermesinler. Kurban edilen hayvanların sakatatlarının evcil hayvanların ulaşamayacağı şekilde gömülmesi gerekiyor. Bu husus hem halk sağlığı hem de hayvan sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. bulaşıcı hayvan hastalıklarının önlenmesinde ve hayvanlardan insanlara geçen zoonoz hastalık dediğimiz hastalıkların önlenmesi konusunda büyük önem arz ediyor. İlçemizde Şu ana kadar hayvan sağlığı ve halk sağlığını tehdit edecek bir sağlık problemi ile karşılaşılmamıştır. bu duygu ve düşüncelerle bütün Afşinli vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramını kutluyorum, üreticilerimize bol kazançlar diliyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi