Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerini takip ederek günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Afşin Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar yağışının başlamasıyla birlikte ilçe genelinde çalışmalarına başladı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeleri Karla Mücadele Koordinatörü Yunus Emre Demiröz, kış mevsiminin etkisini hissettirdiği Afşin'de, kar yağışının neden olacağı olumsuz etkilere karşı gerekli önlemlerin alındığını bildirdi. 

Afşin'de karla mücadele ekiplerinin önceden planlanan kritik noktalarda kar açma çalışmalarının yapıldığını aktaran Demiröz, " Kahramanmaraş Büyükşehir Beledisi olarak karla mücadele çalışmalarına daha güçlü bir şekilde başladık. Afşin, Elbistan, Göksun ve Nurhak'ta 69 personelle 49 kar kürüme aracımız hizmet veriyor" dedi.

İlçe merkezi ve ilçelere bağlı mahalle yollarının kısa sürede ulaşıma açılması için 24 saat çalışma yapacak şekilde çalışmaların yürütüldüğünü belirten Demiröz, "Afşin'de, 4 greyder, 3 loder, 2 dozer, 1 kar bıçaklı kamyon, 1 JCB ve 1 tuzlama aracı olmak üzere toplam 12 araçla hizmet veriyoruz" şeklinde konuştu.

Olumsuz hava şartları nedeniyle olası bir afete maruz kalan vatandaşların Afet Koordinasyon Merkezi 110 İhbar Hattı'nı aramaları gerektiğini söyleyen Demiröz, " Karla mücadele kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) kuruldu. Vatandaşlarımızdan gelen bütün ihbarlar AKOM 110 İhbar Hattı'nda toplanıyor. Alınan veriler ve ihbarlar bizlere en kısa sürede ulaştırılıyor ve en kısa sürede ihbarlara müdahale ediyoruz. İlçemizde şube sorumlularımız gereken hassasiyeti göstermekteler" diye konuştu.



Editör: Haber Merkezi