Afşin'de ruhsatsız tüfek ve belgesiz şekilde bıldırcın avlayan 3 kişiye 5 bin TL idari para ve tazminat cezası kesildi.

Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP) Göksun Şefliği Av Koruma ve Jandarma ekipleri, Afşin'de ruhsatsız tüfek ve belgesiz şekilde bıldırcın avlayan 3 kişiye 5 bin TL idari para ve tazminat cezası kesti.

DKMP Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini, orman şeflikleri, jandarma, emniyet, muhtarlar ve fahri av müfettişlerinin de destekleri ile en etkin biçimde devam ettiriyor. Kahramanmaraş genelinde yasak avlanma olayını en aza indirgemek için başarılı operasyonlara imza atan Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekipleri, usulsüz avda yakaladıkları kişilere, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet suçundan işlem yapıyor.

Bölgedeki kaçak av denetimleri, Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Göksun Şefliği Av Koruma ekipleri, Afşin ilçesi kırsalında bıldırcın avı yapanlarla ilgili denetimlerinde 3 kişinin avlandığını tespit etti. Yapılan kontrollerde şahısların avlanma belgesi olmadan ruhsatsız tüfekle bıldırcın avı yaptıkları belirlendi. Tüfeklerine el konularak mülkiyeti kamuya geçirilen kaçak avcılara, 5 bin TL tazminat ve idari para cezası kesildi.

Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Göksun Şefliği Av Koruma ekiplerinin, Jandarma destekli operasyonlarının aralıksız devam edeceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi