Afşin'de ilk defa yapılan 2016  Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim düzeyindeki sınava 5 bin 300 aday katıldı.

 ÖSYM, bu yıl ortaöğretim mezunlarına yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavını (KPSS) Elbistan Sınav Merkezi 'ne bağlı olarak Afşin'de de düzenledi.

Afşin’de 19 okulda gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretime 5 bin kişiden fazla aday katıldı. Çevre ilçelerden de katılımın olduğu sınav öncesi gelen adaylar, yapılan aramanın ardından sınıftaki yerlerini alırken, sınav, merkezdeki 19 okulda yapıldı Adaylar, ilçede ilk kez yapılan sınavda ter dökerken, yakınları ise okul bahçelerinde bekleyerek dua etti.

Afşin'deilk kez yapılan sınava katılan adaylar ve yakınları, "Daha önce çevre illere ve ilçelere gitmek zorunda kalıyorduk. Kalacak yer sorununun yanı sıra o gece sabaha kadar uyuyamıyorduk. Sınavların ilçemizde yapılması olumlu bir gelişme ve bu gelişme başarı oranımızı da olumlu etkileyecektir. Sınavların ilçemizde yapılması için emek veren herkese teşekkür ederim" diye konuştular.

Adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi.

Türkiye’nin en büyük sınavı olduğu belirtilen, yaklaşık 3.5 milyon adayın katıldığı KPSS Ortaöğretim oturumu yapıldı. Rekor düzeydeki başvuruda, darbe girişiminin ardından kamudan ihraç edilen binlerce personel nedeniyle oluşan kadro boşlukları etkili oldu. KPSS’de ev hanımlarından öğrencilere, işsizlere kadar birçok aday, devlet memuru olmak için ter döktü.

Türkiye’de şimdiye kadar gerçekleştirilen en kalabalık sınav olduğu belirtilen KPSS Ortaöğretim oturumuna, 3 milyon 498 bin 335 aday başvurdu.

Sınav sonuçları ÖSYM'nin "http://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklanacak. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

KPSS soru ve cevapları yayımlandı

Kamu Personeli Seçme Sınavı için merakla beklenen açıklama ÖSYM'den geldi. Sınav soru ve cevapları resmi internet sitesinde yayımlandı.

Soru ve cevaplara ulaşmak için TIKLAYIN

 

Editör: Haber Merkezi