Afşin Kaymakamlığı, 2018 yılında toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yerleri belirledi.

Afşin Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2018 yılında Afşin'de, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile ilgili yönetmelik gereğince, toplantı ve gösteri yürüyüşleri güzergah planları ile pankart ve afiş asılacak yerlerin belirlediği ifade edildi.

Afşin'de toplanma için izlenecek yol ve yönler, Atatürk Caddesi üzeri, İş Bankası karşısı Efsus İş Merkezi önü toplanma yeri olarak belirlenirken,  Seter Hoca Caddesi, Yeni Hal Sokak ve sokakların yaya kaldırımı ve banketlerinin toplanma için izlenmesi gereken yol ve yönler olması kararlaştırıldı. Toplanma yerinden itibaren. Atatürk Caddesini takiben Turabioglu Camii önündeki açık alan kadar olan güzergahın yürüyüş güzergahı oldu.

Eski Kaymakamlık binasının güneyi Turabioglu Camii önü toplantı alanı olarak belirlenirken, toplantı ve gösteri yürüyüşünün kanuna uygun olarak başlayıp bitmesi halinde; toplantı alanına açılan Atatürk Caddesi, Elçibey Caddesi, Eshab-ı Kehf Caddesi ve ara sokakların dağılmada izlenecek yol ve yönler olarak ilan edildi.

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre düzenlenecek olan Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerinde Afiş ve Pankart asılması uygun görülen yerler ise şu şekilde oldu;

İlçemiz Eshab-ı Kehf Caddesi, Kavşağı yanında bulunan billboardlar, Yeşilyurt Mahallesi Müftü Salim Caddesi üzerinde bulunan billboardlar, Mahsuni Şerif Bulvarı Site 1 karşısında bulunan billboardlar, Eshab-ı Kehf Caddesi üzerinde bulunan billboardlar, Yeşilyurt Mahallesi İbrahim Özdemir Caddesi ve Taşköprü mevkiinde bulunan billboardlar, Atatürk Caddesi ve Elçibey Caddesi üzerinde bulunan billboardlar, Efsus Turan Mahallesi Nazım Kaynak Bulvarı Afşinbey İlköğretim Okulu önünde bulunan billboardlar, Afşinbey Caddesi Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yanında bulunan fidanlığın girişinden başlayarak Sanayi Sitesi kavşağına kadar olan billboardlar ve orta refüjlerde bulunan aydınlatma direkleri üzerindeki reklam panoları afiş ve pankart asma yeri olarak gösterilmiş olup, Kaymakamlık Makamınca toplantı veya gösteri yürüyüşünün yapılabileceğine dair onay çıktıktan sonra çağrı ve propaganda amacıyla afişiler belirlen yerlere asılabilecek, toplantı bitiminde düzenleme kurulunca imlan afiş ve pankartlar kandırtılacak. Bu hususlara uyulmadığı takdirde 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre yasal işlem yapılacaktır."

Editör: Haber Merkezi