Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Özberk, Üniversite Sınavının Afşin’de yapılmamasını kınadıklarını belirterek, “Afşinli öğrenciler YGS sınavına 2-0 mağlup başlıyor” dedi.
Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Özberk, basın toplantısı düzenleyerek Üniversite, Açık Öğretim ve Kamu Personel Seçme Sınavlarının Afşin’de yapılası gerektiğini belirtti.
 Sınavların Afşin’de yapılması gerektiğini kaydeden Başkan Özberk, “1 Nisan Pazar günü YGS sınavı yapıldı. Sınava giren öğrencilerimize başarılar diler, inşallah hayallerindeki puanlara ulaşırlar. Sınav bilindiği gibi Kahramanmaraş Merkez, Elbistan ve Göksun’da yapıldı. Sınava Afşin’den yaklaşık olarak 6 bine yakın öğrenci girdi. Bunların birçoğu Afşin’e uzaklığı 150 km olan Kahramanmaraş’ta, 30 km uzaklıkta olan Elbistan’da ve 50 km uzaklıkta olan Göksun’da sınava girdiler. Bir öğrencimiz Kahramanmaraş’a giderken trafik kazası riski yaşadı bunların yanı sıra bizim Afşinli öğrencilerimizin yol yorgunluğu ve sınav stresini bunlara ekleyince zaten 2-0 mağlup bir şekilde sınava girmektedirler.  İlçelerin nüfus ve öğrenci sayılarına bakıldığında Afşin Kahramanmaraş’ın ikinci büyük ilçesi konumundadır. Hangi mantıkla Afşin’de YGS sınavlarının yapılmadığına anlam veremiyoruz. Tüm fiziki şartların uygun olmasına rağmen bu sınavın Afşin’de yapılmamasını sendika olarak kınıyoruz. Geleceğimiz olan genç nesillerimizi en iyi şekilde yetiştirmek her siyasetçinin, her sendikanın ve her sivil toplum örgütünün en önemli görevidir. Bu doğrultuda siyasi parti ayırdımı yapmadan, tüm siyasi partiler ve bürokratlarımıza çağrıda bulunuyoruz 2012-2013 yılında yapılması planlanan üniversite sınavlarının, KPSS sınavlarının ve açık öğretim sınavlarının Afşin’de yapılmasını talep ediyoruz. Bu bireysel haktır. Biz bu hakkımızı istiyoruz.” dedi.
Editör: Haber Merkezi