Emniyet, emniyet için 'emniyet kemeri' denetimlerini artırdı

Afşin İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, İçişleri Bakanlığınca hazırlanan 100 günlük eylem planı çerçevesinde emniyet kemeri denetimlerinin etkin bir şekilde yapılacağını söyledi.

Afşin'de emniyet kemeri kullanım düzeyini üst seviyelere çıkarılması ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirilmesi için denetimlerin sıklaştırıldığını ifade eden Afşin İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, emniyet kemeri takmayan sürücülere cezai işlem uygulandığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 100 günlük Trafik Eylem Planın Afşin'de etkin bir şekilde uygulandığını belirten Akdoğan, "İlçemizde, İçişleri Bakanlığımızca hazırlanan 100 Günlük Eylem Planı kapsamında trafik güvenliği ile ilgili olarak denetimleri artırdık. Bu kapsamda ilçemiz emniyet ve jandarma sorumluluk bölgelerinde yapılan denetimlerde emniyet kemeri takmayan sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerince cezai işlem uygulanacak. Trafik kazaları genellikle seyir halinde cep telefonu ile görüşme, trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirme, kırmızı ışık ihlali ve dikkatsizlik nedeniyle oluyor. Emniyet kemeri kullanmanın kaza sonucunda ölüm ve ağır yaralanmada yüzde 70 oranında azalttığı, birçok bilimsel araştırmanın ortaya koyduğu bir sonuçtur. Afşin'de yürütülecek kampanyanın amacına ulaşması için tüm kolluk birimlerinin bir seferberlik ruhuyla bu alanda etkin bir şekilde görev yapacağız. Bu kapsamda tüm polis memurları ve jandarma personelinin sadece görevi başında değil izinli gününde de dâhil olmak üzere sorumluluk bölgesi fark etmeksizin belirtilen konularda cezai işlem yapmaya yetkili olduğu bilinmesi gerekmektedir.  Halk arasında 'Trafik cezalarını sadece Trafik Polisleri yazabilir' algısının yanlış olduğu bilinmelidir” açıklamasında bulundu.

Sürücülerinin, yolcuların ve yayaların can güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu söyleyen Akdoğan, şu ifadelere yer verdi:

“Trafik güvenliği açısından belirtilen hususlarda rastlanılan aksaklıklarda taviz verilmeksizin cezai işlemlerin uygulanacağını tüm ilçe halkımızın bilgilerine sunmakla birlikte tüm sürücülerimize kazasız ve sıkıntısız yolculuklar diliyorum”

Editör: Haber Merkezi