Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulumu tamamlanan e- sınav merkezinde aynı anda 22 kursiyer online sınav gerçekleştirilebilecek.

E-sınav merkezinin açılışını yapan ve incelemelerde bulunan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba,  Afşin'de, yılda 2 bin kursiyerin e-sınav hizmetinden yararlanabileceğini belirtti.

Açılan e-sınav merkezi sayesinde Afşin'deki vatandaşların ehliyet sınavı için il merkezine gitme zorunluluğunun ortadan kalktığını hatırlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaba, "İlçemizde yılda yaklaşık bin 500, 2 bin vatandaşımızın Kahramanmaraş merkeze giderek aldığı hizmeti Afşin'imize kazandırdık. Artık vatandaşlarımız kendi ilçesinde e-sınav hizmetini alacak. İlçemizde önemli bir hizmet kazandırdık. Bu hizmetin ilçemize kazandırılmasında emeği bulunan bir önceki dönem İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan'a teşekkür ediyoruz. Sınava başvuru yapan vatandaşlarımız sınava başladığı anda, şifre ile soru bankasından rastgele sorular belirlenen süre içerisinde yanıtlanması için ekrana geliyor. Her bilgisayara ayrı sınav sorusu yansıtılıyor ve sınav salonlarında iki ayrı kamerayla sesli ve görüntülü kayıt yapılıyor. Kursiyer sınavını bitirdikten sonra KİOSK sonuç alma ekranından, T.C. kimlik numarasını girerek, sonucunu anında öğrenebilecek. "açıklamasında bulundu.

Kaba, ayrıca e-sınav merkezinde Mesleki Eğitim Merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin çıraklık, kalfalık ve ustalık sınavlarının da yapılacağını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi