Afşin'de Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından, 2018 Yılı Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)  işbirliğinde Afşin Kaymakamlığı Konferans salonunda düzenlenen toplantıda, kar amacı güden kuruluşlara, "Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik, Turizm Altyapının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı, Seracılığın Geliştirilmesi ve Mali Destek Programları" anlatıldı.

Programın toplam bütçesinin 30 milyon TL olduğunu kaydeden DOĞAKA Görevlisi İbrahim Yaşar, Program için tahsis edilen toplam kaynak tutarının 15 milyon TL olduğunu belirten Yaşar, proje başına asgari 50 bin TL, azami 500 bin TL destek sağlanacağını kaydetti.

Yaşar, “Programa, Ajansın faaliyet gösterdiği TR63 Düzey 2 bölgesinde (Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye) kayıtlı olan veya elektronik son başvuru tarihine kadar merkez ya da yasal şubesiyle bölgeye kaydolan, ticari esaslara göre faaliyet gösteren (kar amacı güden) mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler, kooperatifler ve birlikler başvuru yapabilecek. Program kapsamında her başvuru sahibi en fazla 2 proje başvurusunda bulunabilir ve en fazla 1 başvurusu için destek alabilecek.” açıklamasında bulundu.

Son olarak 2018 Yılı Seracılığın Geliştirilmesi Mali Destek Programı (SERA) hakkında bilgi veren Yaşar, “2018 Yılı Seracılığın Geliştirilmesi Mali Destek Programı’nın temel amacı, TR63 Bölgesinde seracılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına katkı sağlanmasıdır. Bu amaçla, 2018 Yılı Seracılığın Geliştirilmesi Mali Destek Programı; Sera kurulumuna yönelik yeni yatırımların desteklenmesi, Mevcut seralarda modernizasyon yatırımlarının desteklenmesi, Seralarda elde edilen ürünlerin depolanması ve pazarlanmasına yönelik yatırımların desteklenmesi öncelikleri çerçevesinde uygulanacaktır.

Program için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 5 milyon TL olup, proje başına asgari 30 bin TL, azami 500 bin TL destek sağlanacaktır. Programa, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne ya da Örtü Altı Kayıt Sistemine kayıtlı ve Ajansın faaliyet gösterdiği TR63 Düzey 2 bölgesinde (Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye) kayıtlı olan veya elektronik son başvuru tarihine kadar merkez ya da yasal şubesiyle bölgeye kaydolan, ticari esaslara göre faaliyet gösteren (kar amacı güden) mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler, kooperatifler ve birlikler ile gerçek kişiler başvuru yapabilecektir. Program kapsamında her başvuru sahibi en fazla 2 proje başvurusunda bulunabilir ve en fazla 1 başvurusu için destek alabilecektir.” İfadesini kullandı.

Yaşar, sunumunun ardından katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Toplantıya, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Rıdvan Tuncer, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruşları ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi