AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal: "Dev uyanıyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Afşin Kaymakamlığı tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen törende konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, " Türkiye artık kim olduğunu biliyor. Türkiye artık Malazgirt'i, Çanakkale'yi, kim olduğunu hatırlıyor. Dev uyanıyor." dedi.

15 Temmuz'da devletin, bayrağın, vatanın elden alınmak ve milletin bir esarete mahkum edilmek istendiğini, 15 Temmuz'un bir işgal girişimi olduğunu anlatan Ünal, milletin o gece millet olmanın ne demek olduğunu bütün dünyaya gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İnsanlık tarihinde tankın, uçağın, helikopterin önüne göğsünü siper eden bir topluluk yok. 15 Temmuz 2016 tarihinde insanımız millet nasıl olunur, millet olmak, bir olmak, beraber olmak ne demektir, bayrak için, vatan için ve millet için ölümüne gitmek ne demektir bu millet bütün dünyaya o gece bunu gösterdi.  O gece hiç kimsenin siyasi bir görüşü yoktu. Cumhurbaşkanımızın her yerde ifade ettiği gibi, tek millet, tek bayrak,  tek devlet, tek vatan. Eğer bu milleti aşk derecesinde seviyorsanız, bu bayrağın altında yaşamaktan onur duyuyorsanız bu vatan üzerindeki herkes kardeştir. fakat bunun aksine Türkiye'yi gidip yurtdışında birilerine şikayet ediyorsanız, Türkiye içinden aslında Türkiye dışına konuşuyorsanız, düşünün şuanda Türk ordusu dünyanın şuanda en iyi 8'inci ordusu, 15 Temmuzdan sonra FETÖ'cülerden temizlendikten sonra dünyada hiçbir ordu yokki iki ay sonra Fırat Kalkanı harekatını yapsın, Cerablus'tan El-bab'a kadar iki yılda yapılamaz denileni 6 ayda yapsın ve bitirsin. Hamd olsun ordumuz FETÖ'cülerden temizlendi ve dimdik ayakta. Yargımız FETÖ'cülerden temizlendi ve bu milletimizin evlatları tarafından temsil edilmektedir. Bürokrasimiz, devletimizin içindeki kanser uru temizlenmiştir. Artık terörle mücadelede de devletimiz son derece kararlı ve hiçbir sabotaja maruz kalmadan inlerine giriyor. Dağlarda saklanacak delik bulamıyorlar, temizleniyor. Türkiye ilk defa kendi içerisindeki hainlerden kurtulmuş devlet yapısıyla, ordusuyla, yargısı ve bürokrasisiyle son derece kararlı ve güçlü yoluna devam ediyor."

IMF'in "Satınalma paritesinde Türkiye dünya sıralamasında 13'e yükseldi, Türk ekonomisi iyileşme yolunda" diye açıklamalar yaptığını, Moody's'in ise "Türkiye'nin büyüme oranlarını revize edip Türkiye yüzde 2,6 değil yüzde 3,7'ye büyüyecektir" dediğini aktaran Ünal, içeriden birilerinin de "Türkiye’ye güvenmeyin, Türkiye şöyle, Türkiye böyle" söylemlerini kullandığını belirtti.

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Ünal, şöyle devam etti:

"Sakın ola ki yürütülen bu kara propagandadan en ufak şekilde etkilenmeyin. Kendinize ve ülkenize güvenin. Bu ülkenin geleceğine güvenin. Çocuklarınızın gözlerin içine bakın Türkiye'nin geleceğini göreceksiniz. Bu topraklarda bin yıldan buyana bayramlar kutlanıyor ve daha binlerce yıl Allah'ın izniyle bu topraklarda bayramlar kutlanmaya devam edecek. Bundan emin olun. Bunlar bizlerin moralini bozmak istiyorlar. Bozamayacaklar. Ne diyor Sayın Cumhurbaşkanımız;  'Başaramayacaksınız, diz çöktüremeyeceksiniz' bunu yapamayacaklar. Bu devlete kimse diz çöktüremeyecek. Ekonomimiz hakkında o kadar spekülasyon yaptılar. Dolar şu kadar olacak, ekonomi şöyle olacak, iç piyasa daralıyor diye, ne oldu. Bütün dünya şuanda kıvranırken, çok ciddi krizler yaşanırken Türkiye dimdik ayakta. Eskiden Amerika, Avrupa öksürse Türkiye krize girerdi. Çok şükür o günleri geride bıraktık. Bundan  biz kendimize güvendikçe, moralimizi bozmadıkça, biz bir ve berber oldukça Allah'ın izniyle bize kimse bir şey yapamaz. Bizim, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmamız gerekiyor. Biz bu toraklarda büyüdük , bizim çocuklarımız da bu topraklarda büyüyecek. Emin olun onlar daha güzel bir Türkiye'de yaşayacaklar. Biz 15 yıl önce, bugün yaşadıklarımızı hayal bile edemezdik. Emin olun 2023'te, 2053'te de hayal etmediğimiz şeyler gerçek olacak. Türkiye artık kim olduğunu biliyor. Türkiye artık Malazgirt'i, Çanakkale'yi, kim olduğunu hatırlıyor. Dev uyanıyor."

Daha sonra konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, " son yıllarda önemli bir süreç yaşıyoruz. Son iki yılda terör ülkemize musallat edildi ve çok büyük bir darbe girişimini milletimizin dik duruşuyla geri püskürttük. Rabbime bizleri bu bayram gününe çıkarttığı için şükürler olsun. Bundan sonra bizler bir ve beraber oldukça bizim karşımızda hiç kimse duramayacaktır. Bizler tüm milletvekillerimizle Kahramanmaraş'ımızın ve Afşin'imizin büyümesine, gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. İdrak ettiğimiz Kurban Bayramımızın, Afşin'imize, Kahramanmaraş'ımıza, Türkiye'mize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını ümit ediyorum." açıklamasında bulundu.

İslam dünyasının en büyük ve en önemli bayramının Kurban Bayramı olduğunu ifade eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, "Bayramı bizlere bayram ilan eden Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Efendimizdir. Kurban Bayramı'nın kültürümüzdeki bir diğer adı da 'büyük bayram'dır. Bayramı idrak etmenin sevinci içerisinde olmamıza rağmen, Arakan'da, Suriye'de ve dünyanın her hangi bir yerindeki Müslümanların  ezilmesine, kanlarının akmasından dolayı üzüntülüyüz.İnşallah dünyada Müslümanlara karşı uygulanan zulümler son bulur.  bütün İslam  alemine ve gönül coğrafyamıza ve bize günler göstersin." diye konuştu.

Kurban Bayramına ulaşmanın sevincini yaşadıklarını belirten Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan ise, " Bayramlaşma törenine katılan tüm Afşinli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Başta sizlere ailelerinizle birlikte hayırlı bayramlar diliyorum" dedi.

Kurban Bayramının İslam coğrafyasında sıkıntı yaşayan tüm Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını dileyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İslam aleminin Kurban Bayramını kutladı.

Ünal Bayramlaşma töreninde eski Belediye Başkanı Doğan Bozkurt ile kısa süreli sohbet etti.

Bozkurt, Afşin'in her geçen gün geliştiğini belirterek, Ünal'a, AK Parti Kahramanmaraş milletvekillerine ve Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'e teşekkür etti.

Bayramlaşma törenine İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rıdvan Tuncer, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Taphasan, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, kamu ve kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi