Milli Eğitim Bakanlığı, 18 bin 506 sözleşmeli öğretmenin atamasını gerçekleştirmesinin ardından Afşin'e atanan 43 sözleşmeli öğretmen, sözleşmesini imzalayarak göreve başladı.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, MEB'in yayımladığı sözleşmeli öğretmenlik başvuru kılavuzuna göre Afşin'e sözleşme yoluyla ataması yapılan 43 sözleşmeli öğretmenin ilçedeki öğretmen açığını kapatacağını söyledi.

Sözleşme yoluyla ataması yapılan öğretmenlerin işlemlerini yaptıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan, " İlçemize ataması yapılan 43 öğretmenimize görevlerinde başarılar diliyorum. Öğretmen arkadaşlarımıza ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak her türlü kolaylığı ve Afşin'i sevdirmeyi amaçlıyoruz. Yaşadıkları yeri ne kadar çok severlerse öğretmen arkadaşlarımızın öğrencilerimize o kadar çok faydalı olacaklarını düşünüyoruz" dedi.

Atanan sözleşmeli öğretmenlerin ilçedeki öğreten açığını büyük ölçüde kapattığını belirten Turan, " Öğretmenlerimiz branş derslerine liselerde ve ortaokullarda derslere girecekler. Sözleşmeli öğretmenlerimiz ilçemizde 4 yıl sözleşmeli olmak şartıyla görev yapacak. 4 yılı dolduran öğretmenlerimiz daha sonra 2 yıl kadrolu olarak çalışacak ve toplam 6 yıl ilçemizdeki öğrencilerimize ve ilçemize hizmet edecekler " diye konuştu.

Turan konuşmasına şöyle devam etti:

"Sizlerin nezdinde görevine yeni başlayan tüm öğretmenlerimize görevinizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Öğretmenlik insanlığın ve dünyanın en kutsal mesleğidir, öğretmenlik mesleğine hoş geldiniz. Bu kutsal mesleği umarım hayatınız boyunca layığıyla yerine getirirsiniz. Ben sizin gözlerinizde bu ışığı, umudu ve heyecanı görüyorum. Ülkemizin geçtiği bu zorlu süreçte bizlerin en kutsal değerleri olan Vatan, Millet, Devlet ve Vatan sevgisini öğrencilerimize aşılamanın öneminin altını çiziyorum. Her türlü sorun ve sıkıntınızda kapımız sizlere her zaman açıktır bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz."

Yeni atanan öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Turan, ‘Öğretmenlik sevgi, gönül ve sabır mesleğidir. Mesleğinizi severek ifa ederseniz dünyanın en mutlu insanı olacağınıza eminim. Ben tüm öğretmen arkadaşlarıma altını çizerek belirttiğim konu sevginizi veremediğiniz öğrencilerinize bilginizi asla veremezsiniz. Biz öncelikle mesleğimizi seveceğiz, sonra öğrencilerimize sevgimizle birlikte bilgimizi vereceğiz. Öğretmenlerimize görevlerinde başarılar diliyorum, ilçemize ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi