Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, 2019 yılı hasat dönemi biçerdöver fiyatının dekar başı kıraç arazilerde 15, sulu arazide ise 20 lira olara belirlendiğini söyledi.

Fiyatların, bölgedeki çiftçiler ve biçerdöver işletmeleriyle görüşülerek alındığını ifade eden, Afşin Ziraat Odası Başkanı Emiroğlu, "Hububat sezonun başlamasıyla birlikte biçerdöver fiyatlarıyla ilgili olarak her iki tarafı da memnun edecek bir rakamda anlaşmaya çalıştık" dedi.

Çiftçilere bol ve bereketli bir hasat dönemi dileyen Emiroğlu, " Meclis Kurulu kararıyla belirlenen fiyatı özellikle mazottaki fiyat artışını baz aldık. Hem çiftçilerimizi hem de biçerdövercilerimizi mağdur etmemeye gayret gösterdik. 2019 yılı hasat dönemi biçerdöver fiyatının dekar başı kıraç arazilerde 15, sulu arazide ise 20 lira olacak. Sulu arazide saman yapan iki tonluk çift römorklu biçerdöverler için 240 lira, 1 ton saman kapasiteli 120 lira, kıraç arazide saman yapan iki tonluk çift römorklu biçerdöverler 250 lira, 1 ton saman kapasitesi bulunan 125 lira olarak belirendi. Ayrıca standart 22 kilogram balya yapımı 2 lira olarak belirlendi." açıklamasında bulundu.

Emiroğlu, biçerdöver operatör belgesi bulunmayan, belgesiz biçerdöver kullanan, fazla tane kaybına sebep olan biçerdöver sahipleri ve operatörlerinin cezalandırılacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi