Afşin Belediyesi Evlendirme Memurluğu 2018 yılında 646 çiftin nikâh merasimini gerçekleştirdi.

2019 Yılına sayılı günler kala Afşin’de 2018 yılı içerisinde evlenmek amacıyla belediyenin evlendirme memurluğuna 646 çift başvuru gerçekleştirdi.

2018 yılı içerisinde evlenmek için müracaat eden 646 çiftten yabancı kadın ile yapılan evlilik sayısı 12, yabancı erkek ile yapılan evlilik sayısı 1, her iki kişinin yabancı uyruklu olduğu evlilik sayısı ise 2 oldu.

Önümüzdeki günlerde yeni bir evlendirme dairesi projesinin gerçekleştirileceğinin müjdesini veren Afşin Belediyesi Evlendirme Memuru Ahmet Gül, yeni bir nikâh merasim yerinde Afşinli vatandaşlara daha iyi hizmet vereceklerini söyledi.

2018 yılını yoğun geçirdiklerini ifade eden Evlendirme Memuru Gül, “2018 yılında 646 çiftin nikâh merasimini gerçekleştirdik. Bu 646 çiftimizden yabancı kadın ile yapılan evlilik 12, yabancı erkek ile yapılan evlilik 1 ve her ikisinin de yabancı uyruklu olduğu 2 çiftimizin nikâh işlemini Afşin’de gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Çiftlerimize tekrardan ömür boyu mutluluklar diliyorum. Afşin Belediyemizin inşallah önümüzdeki günlerde yeni bir nikâh merasim yerine kavuşacağının da müjdesini vermek istiyorum. İnşallah bir aksilik çıkmazsa önümüzdeki süreçte yeni bir nikâh merasim yerinde Afşinli vatandaşlarımızı hizmet edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Çiftlerin yapacakları evlilik için istenen evraklar ile alakalı bilgi veren Gül, “Afşin Belediyesi evlendirme memurluğu olarak çiftlerimizin yapacağı evlilikler için kimlikleri ve dörder adet vesikalık fotoğraflarıyla bizzat kendileri gelerek müracaat ediyorlar. Biz kendilerinin müracaatlarını alarak aile hekimlerine kan için sevk ediyoruz. Sevklerinden sonra kan sonuçlarını alıp bize gelerek kendilerine nikâh tarihi ve saati veriyoruz. Nikâh tarihi ve saati gelen çiftler buraya iki şahit ile birlikte geldiklerinde tüm evrakları hazır oluyor ve biz kendilerinin nikâh işlemlerini yapıyoruz. Çiftlerimize aile cüzdanlarını takdim ederek bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi