Afşin'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Afşin Hükümet Konağı'ndaki törende, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar ve Afşin Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Bilal Özden, törende yaptığı konuşmada, cennet vatanın,  bölünmez bütünlüğü uğruna mücadeleler veren ve Türk milletinin şanlı tarihini yazan aziz şehitlerin ve gazilerin emaneti olduğunu belirtti.

Gaziliğinde şehitlik gibi kutsal bir mertebe olduğunu ifade eden Özden , "Bizler halkımızla ne kadar iftihar etsek azdır. Geçmişte atalarımızın göstermiş olduğu fedakarlığı günümüzde yurdumuzun her yerinden insanlar din, dil ve mezhep ayırımı yapmadan bu vatanın bölünemeyeceğini gösterdiler. Bizler şehitlerimiz ve gazilerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Gaziler Günü münasebetiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan gazilerimizi ve vatan uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" açıklamasında bulundu.

Programda günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Tören, Afşin Kaymakamlığı tarafından gaziler onuruna verilen yemek programı ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi