Afşin Müftülüğü Yatılı Erkek Kuran Kursunda, Kuran'ı Kerim'i ezberleyerek hafızlık eğitimin tamamlayan 15 öğrenci, düzenlen törenle icazetini aldı.

Pirali Merkez Camisinde düzenlen törende, Kuran'ı Kerim okunmasının ardında hafız olmaya hak kazanan öğrencilere icazet belgesi takdimi yapılarak, cumhuriyet altını ve çeşitli hediyeler verildi.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, törende yaptığı konuşmada,  hafızlığın önemli bir makam olduğunu belirterek, onları hafızlığa yönlendiren ailelerine teşekkür etti.

Kahramanmaraş'ın Kuran kursu ve hafızlık çalışmaları konusunda başarılı bir olduğuna değinen İl Müftüsü Sürgeç, "Hafızlarımızı ve onları yetiştiren hocalarımızı tebrik ediyorum. Evlatlarını Kuran'ın ilmine tahsis eden, vakfeden anne ve babalarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Kuran'ı Kerim, rabbimizin bizlere hediyesi ve kılavuzudur. Kuran'ı Kerim insanları dosdoğru yola getirir. Bu zaman diliminde de yolumuzun bulmanın yolu Allah'ın kitabından geçiyor. Kahramanmaraş'ta Kuran'ı Kerim öğrenen hafızlarımızın arasına Afşin'den de 15 hafızımız katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığımız Kahramanmaraş'ı pilot illerden biri olarak seçti ve bir kuran kursumuzda bir kadın, bir erkek Arapça öğretmenimiz göreve başladı. Buradaki amacımız hafızlarımıza hem Kuran'ı hem de anlamını öğreteceğiz. Kuran'ın değerlerinin sadece satırlarda kalmasına değil onun gönüllere, hayata, sokaklara inmesine ihtiyacımız var. Geçmişten bugüne kadar Kuran kurslarımıza yardımda bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu hafızlar sizlerin eseri." açıklamasında bulundu.

Hafızlığın şerefli bir makam ve unvan olduğunu belirten Afşin İlçe Müftüsü Hayrullah Balta da, " İlçe Müftülüğümüz Merkez Yatılı Kuran Kursunda eğitim alarak hafız olmaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Onlar, Cenabı Hakk'ın insanlara olan ilahi mesajlarını aklına ve kalbine nakşettiler. Bu her ademoğluna nasip olacak bir şeref değil. Rabbim öğrendikleri Kuran'ı Kerim'i hayatlarında da tatbik etmeyi nasip etsin. Kuran kurslarımızın ayakta kalmasına vesile olan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum"

Konuşmaların ardından, Kuran kursuna yardımda bulunan işadamlarına plaket takdim edildi.

Programa Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, ilçe müftüleri, kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Hafızlık İcazeti Alan Öğrenciler:

Sefa Kayaalp, Gani Tembel, Mehmet Havan, İbrahim Sevgili, Mustafa Akçalı, İsrafil Akçalı, Furkan Kalkan, M. Buğra Mert, Ali Bayırlı,Fatih Güneş, Mustafa Karakuş, Halil Türkmen, Halit Arslan, Mustafa Köse, Y. Emre Çakır

Editör: Haber Merkezi