Afşin Meydanlara Döküldü

 İstanbul ve Ankara'daki silahlı kalkışmaya karşı Afşin tek yürek oldu. Afşin meydanı ve belediyesi dev Türk bayraklarıyla süslendi.

Binlerce vatandaş,  paralel ihanet şebekesinin askeri kalınma, darbe girişimine karşı şehir meydanına toplanarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Camilerden ezanı şerif'in okunduğu Afşin'de, vatandaşlar tekbirler getirerek yaşanan darbe girişimini protesto etti.

Araçlarıyla sokaklara dökülen binlerce Afşinli, Belediye Meydanında ülkesine sahip çıkmak için destek yürüyüşü yapıyor.

Siyasi parti temsilcileri gelerek destek açıklamasında bulundu. Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, meydanlara toplanan binlerce afşinli vatandaşa seslenerek, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmanın amacına ulaşamayacağını belirtti.

Dış güçlere alet olmuş kişilerin Türkiye'nin huzurunu bozamayacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Bizler birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. Türkiye'nin istikrarını bozmak isteyen dış güçlerin maşaları bir girişimde bulundu fakat bu sonuç vermedi. Bizler üç beş çapulcu için askerimize ve polisimize cephe almayacağız.  Asker ve polis kardeşlerimiz bizlerle birlikte. Paralel ihanet şebekesine gerekli ders verilecek ve sabaha kelepçeli bir şekilde ifade verecek.  Rabbim bu milletin yar ve yardımcısı. Bütün halkımız, devletimize, milletimize ve demokrasiye sahip çıktı. Sizler bizlerden desteklerini esirgemediği sürece kimse bizlerin huzurunu bozamaz." diye konuştu.

 

 

Editör: Haber Merkezi