'Afşin Çaman' ve 'İnal Sofralık Çemen'  markası yerli ve yabancı birçok firmanın yiyecek, içecek ve ekipman ürününün sergilendiği Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'nda tanıtıldı.

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından düzenlenen 24. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product) Antalya Expo Center'de açıldı.

Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok firmanın et, süt, pastacılık, su ürünleri, dondurulmuş gıda, yağlar, doğal ürünler, alkollü ve alkolsüz içecek ve gıda ambalaj ekipmanları ürünlerini sergilediği fuarda Afşin'in yöresel tadı 'çaman' yoğun ilgi gördü.

Afşin Çaman, İnal Sofralık Çemen ve İnal Sos, bölgemizin damak tadını tanıtmak için 15-18 Şubat 2017 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen fuarda Türkiye’den ve dünyadan binlerce profesyonelin katılacağı bu dev organizasyonda boy gösterdi.

'Afşin Çaman' ve 'İnal Sofralık Çemen' markalarının ülkede tanınan bir marka haline geldiğini belirten İşletme Sahibi Metin İnal, " Afşin'imizde üretimini yaptığımız, bölgemizin yöresel lezzeti çaman'ı tüm Türkiye'ye hatta dünyaya tanıtmak için çaba sarf ediyoruz." dedi.

Afşin'in tanıtımına da katkıda bulunduklarını belirten İnal," Yerli ve yabancı birçok firmanın yiyecek, içecek ve ekipman ürününün sergilendiği fuarda markamızın tanıtımın yanı sıra Afşin'imizin tanıtımını da gerçekleştiriyoruz. Fuarda yöresel lezzetimiz olan çaman yoğun ilgiyle karşılaşıyoruz. Uzun süredir Afşin Çaman markası olarak ilçemizde üretimin yaptığımız çamana yine yöremizin damak tadını içinde barındıran 'İnal Sofralık Çemen' markası adında üretimine başladığımız yeni bir tat, lezzeti  ekledik." diye konuştu.

Fuar'da amaçlarına ulaştıklarına değinen İnal, açıklamasına şöyle devam etti:

" Türkiye'den ve yurt dışından bir çok kişinin katıldığı düzenlenen 24. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'na amacımıza ulaştık. Standımızı açtığımız ilk günden itibaren yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Yurt dışından gelen ziyaretçilerimiz standımızda Afşin Çaman'ı tattıklarında değişik bir tat olduğunu ve beğendiklerini ifade ettiler. Özellikle Bahreyn, Almanya, İran'dan gelen ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Yöremizin ürünü ve lezzeti olan çamanı dünyaya tanıttık"

Editör: Haber Merkezi