Afşin’de etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde cadde ve sokaklar temizleniyor.

Afşin Belediyesi karla mücadele ekipleri, etkili olan kar yağışı sonrası cadde ve sokaklarda bir yandan tuzlama ve yol açma çalışmaları gerçekleştiriyor.

Kar yağışının ardından fırtına ve buzlanmanın yaşandığı ilçede, belediye ekipleri tüm ana yollar ve köy yollarını ile trafiğe uygun hale getirdi.

Ayrıca, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri doğrultusunda 27 Ocak perşembe gününe kadar yurt genelinde yoğun kar yağışına ve olumsuzluklara karşı ekiplerin hazır halde bekletildiğini ifade edildi.

Karla mücadele çalışmalarına katılan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Belediye ekiplerimiz yoğun çalışmaları sonrası ana yollar ve köy yolları açıldı. Belediye olarak bizler görevimizin başındayız. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri doğrultusunda 27 Ocak perşembe gününe kadar yurt genelinde yoğun kar yağışı, buzlanma ve don olayları bekleniyor.  Aşırı soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızın trafikte yaşanabilecek aksamalara karşı tedbirli olmaları, kış lastiği ve zincir gibi ekipmanlar olmadan trafiğe çıkmamaları, mümkün olduğu kadar özel araçlar yerine toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri, çığ tehlikesi ve zirai don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”

Editör: Haber Merkezi