Yaz mevsiminin kısa olduğu ilçemizde bu süreci verimli kullanmak isteyen Afşin Belediyesinin asfalt mesaisi gece ve günüz devam ediyor.
Şehir merkezinde sorunlu olan bölgelerde yoğun bir yama çalışmasının ardından şimdi de asfaltlama çalışmaları başladı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri hiç ara vermeden asfaltlama yapıyor. Bu yıl Afşin Belediyesine kazandırılan yeni asfalt plenti sayesinde çalışmalar ara verilmeden sürdürülüyor.


Asfalt çalışmalarını yakından takip eden Başkan Fazlı Aydoğan, çalışmaları yerinde inceliyor. Önümüzdeki yıl değişecek olan alt yapı şebekesi ve Termik Santrallerinden alınacak sıcak su için yapılacak boru çalışmaları nedeni ile asfaltlama çalışmalarını program dahilinde yapan Afşin Belediyesi Mühendisleri, bu çalışmalarda ikinci bir iş yapmamak ve maddi zarar açmamak için belirli noktalarda çalışmaları sürdürüyor.  

Afşin’in kronikleşmiş sorunlarına öncelik verildiğini her fırsatta dile getiren Başkan Fazlı Aydoğan; “Bilindiği gibi şehrimiz çok ciddi asfalt ve kaldırım çalışmalarına ihtiyaç duyuyor, ancak bu çalışmalardan önce şehrimizin hayati önem taşıyan iki projeye daha çok ihtiyacı var. Şehrimizin en önemli sorunu yol gibi görünüyor ancak en önemli sorunumuz yol değil içme suyu ve bu suyu taşıyan şebekemizdir. Göreve geldiğimiz ilk günden beri bu projeler için büyük uğraş veriyoruz. Ömrünü tamamlamış ve artık kullanılamaz hale gelmiş içme suyu şebekemizi yenilememiz için yasal olarak yeni bir imar planına ihtiyacımız vardı. İlk iş hemen bu sorunu ele aldık ve yasal süreç ancak tamamlandı. Zaten içme suyu şebekesinin proje ihalesi de yapıldı. Bu nedenle içme suyu şebekesi döşenir döşenmez şehrimizde artık daha güzel çalışmalar sırasıyla yapılacaktır. Vatandaşlarımızdan bu konuda anlayış ve sabır bekliyoruz. Biz istesek ilk günden bu yana şehrin tamamını asfaltlardık ancak Afşin Belediyesinin çıkarları ve şehrimizin geleceği için bunu yapmadık. Asfaltın çok pahalı bir çalışma olması nedeni ile bu yıl yaptığımızı gelecek yıl bozacaktık. İşte bu sebeple çok ince düşünerek program dâhilinde yürütüyoruz bu çalışmayı. Şimdi ekipler gece ve gündüz olmak kaydı ile hiç ara vermeden asfaltlama yapıyor. İlk günden bu yana söylediğim gibi ilk hedefimiz bu şehrin geleceğini daha yaşanabilir bir hale getirmek ve yıllardır ihmal edilen sorunları en kısa sürede nasıl çözülecekse onun uğraşını veriyoruz. Bu şehir hak ettiği noktaya gelecektir. Bu şehir diğer ilçelerin içerisinde yıldız ilçe olacaktır. Yıllardır ihmal edilen şehrimizde artık sorunlar değil yapılan büyük işler konuşulacaktır. Biz işimizi biliyoruz bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Nasıl birkaç yılda Belediyemizin borçlarını en aza indirdik, nasıl bu Belediyeyi itibarlı bir hale getirdiysek başaramayacağımız hiçbir iş yoktur” ifadeleri ile sözlerini noktaladı.         

Editör: Haber Merkezi