Belediyeden yapılan açıklamada, 7256 sayılı kanunla belediyelerin birçok alacağının da kapsama alındığı hatırlatılarak vatandaşlardan, pek çok avantaj barındıran bu fırsatlardan yararlanabilmeleri için 31 Aralık 2020 tarihini kaçırmamaları gerektiği belirtildi.

Afşin Belediyesi vergi borcu olan mükelleflere çağrıda bulundu. Afşin Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada 7256 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Son başvuru tarihi 31 Aralık 2020

“Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren vergi ve ceza borçlarına yapılandırma getiren düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında; ev, işyeri, arsa, arazilere ait emlak, çevre temizlik, ilan, reklam ve kanun kapsamındaki diğer borçlar yeniden yapılandırabilecek.  Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. İlk taksit ödemesi 31 Ocak 2021 tarihine kadar yapılabilecek. Gecikme zammı ve faiz borçları silinerek yapılandırma işlemi gerçekleştirilecek. Vatandaşlar borçlarını peşin ya da iki ayda bir ödemek koşuluyla 6-9-12-18 ay taksitler halinde ödeme yapabilecekler.”

Editör: Haber Merkezi