Afşin Belediyesi, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında 2 ayrı program düzenleyecek.

- İlk etkinlik Cuma günü

Afşin Belediyesi tarafından düzenlenen ilk etkinlik, Afşin Halk Ozanları Derneği ile birlikte Geçmiş Şairler ve Ozanları Anma" programı düzenlenecek.

- Lavanta Hasadı Şenliği Cumartesi

Afşin Belediyesi tarafından Rabia Parkı içerisinde oluşturulan lavanta bahçesindeki lavantaların hasadı vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilecek.

Etkinliklerle alakalı bilgi veren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Belediye olarak kütür ve sanat etkinliklerine önem veriyoruz. Afşin tarihi, tabiatı ve kültür değerleriyle güzel bir şehir. Yöremizden birçok şair, aşık ve ozan çıktı. Afşin Halk Ozanları Derneğimizin de katkılarıyla geçmiş şair ve ozanlarımızı anmak adına güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmak istedik. Cuma gün saat 20.30 birçok şair ve ozanlarımızın katılımıyla Rabia Parkı içinde yer alan amfi tiyatroda geçmiş şair ve ozanlarımızı anacağız. Tüm Afşinli hemşerilerimizi programa davet ediyorum" dedi.

Belediye tarafından yetiştirilen lavantaların ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Güven," Rabia Parkı içerisindeki birçok alana lavanta ekimi yaptık ve güzel bir verim aldık. Ekim ayında yine 500 dönümlük bir araziye yeni lavanta ekimleri yapacağız. Lavanta ile asıl amacımız şehre gelen turist sayısını artırmak. İnşallah ilk ekimini yaptığımız lavantalarımızın hasadını da halkımızın katılımı ile yapmak istiyoruz.Cumartesi akşam saat 20.30 tüm Afşinli hemşerilerimizi lavanta hasat şenliğine bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi