Afşin’in tarihini ve kültürünü yaşatmak adına çalışmalarını sürdüren Afşin Belediyesi, Afşinli Halk Ozanları ve Halk Şairleri Antolojisi adlı kitap basımını tamamladı.

Afşin Belediyesi Kültür Yayınları tarafından basılan Afşinli Halk Ozanları ve Halk Şairleri Antolojisi adlı kitap tanıtımına yönelik basın toplantısı düzenleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  Afşin’in ozan ve şairlerle dolu olduğunu belirterek bu tür çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Güven, “Malum Kahramanmaraş şairler şehri. Afşin ve Elbistan bölgesinde şairlerimiz, o zanlarımız var. Gönül adamımız o kadar çok ki Halk Ozanları ve Halk Şairleri Antolojisi kitabı çıkaracak kadar var.Bu kitabı halk ozanlarımızla birlikte çıkardık. Belki bu antolojide yer veremediğimiz ozanlar ve şairlerimiz olmuştur.Bir sonra ki yapacağımız çalışmalarda onlara da yer vermeye çalışacağız” dedi.

Afşin Halk Ozanları Derneği Başkanı Ahmet Karakaya ise, Afşinli Halk Ozanları ve Halk Şairleri Antolojisi adlı kitabın okuyucu ile buluştuğunu aktararak Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e teşekkür etti.

Karakaya yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Antolojiyi çıkarırken bayağı çalıştık.Sağolsun Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven, ozanlar ve şairlerimizin maddi manevi her zaman destekçisi olmuştur.Başkanımıza verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah memleketimize hayırlı olur”

Editör: Haber Merkezi