Afşin Belediyesi, koronavirüs (kovid-19) önlemleri kapsamında toplu alanlarda kullanımı zorunlu hale gelen tıbbı maskelerin üretimine başladı.

Kültür merkezi binasında kurulan atölyede baskısı yapılan maskeler, Afşin Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerinin ellerinden geçerek kullanıma hazır hale getiriliyor.

İlk üretimi gerçekleştirilen maskeler, beşer adet olarak ambalajlanıp halka dağıtılmaya başlandı.

Üretilen maskeler sokakta dağıtılmasının yanında, ilçedeki resmi kurumlara, bankalara, eczanelere  ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlara toplu olarak verilip halka dağıtılması sağlanacak.

Günlük 5 bin adet üretim yapıp dağıtımına başladıkları maskeler ile halkın ihtiyacını gidermeyi hedeflediklerini belirten belediye başkanı Mehmet Fatih Güven, devletin maske desteğine katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Baskı makinesinden çıkan maskelerin gönüllü kadınların emekleri ile kullanılabilir hale getirildiğini belirten Güven yaptığı açıklamada: “ Kornavirüs salgınına karşı ihtiyaç olan tek kullanımlık maskelerin üretimine başladık. Bu atölyeyi Afşin halkının ihtiyacını karşılamak için kurduk.  İlçe kaymakamlığımızın koordinesinde halk eğitimi merkezi ve çok programlı lise müdürlüğünün destekleri ile gönüllü usta öğreticilerimizin emekleri ile maske üretimi yapıyoruz. Hedefimiz ilk etapta 100 bin maske üretip Afşin halkına dağıtmaktır. Bundan sonrada ilimizin neresinde ülkemizin neresinde ihtiyaç olursa hizmet vermeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.   

Üretime usta öğreticilerle destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan’da birçok ülkede maske bulunmazken,  Afşin Belediyesi’nin kurduğu atölyede maske üretmesinin önemli bir çalışma olduğunu söyledi.     

Maske üretimine emekleri ile destek olan usta öğreticilerden Emel Meşe, Fatma Uçar ve Aynur Arslan zor süreçte devlete ve millete destek olmak için gönüllü olarak çalıştıklarını söyledi.

Üretilen ilk maskeler paketlenerek belediye başkanı Mehmet Fatih Güven ve belediye personellerince halka dağıtıldı. Maskeleri alan vatandaşlar belediye başkanına ve organizede yer alanlara teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi