Rabia Parkı etkinlikleri, ramazan sohbetleri, yerel halk konserleri, yöresel çocuk oyunları, orta oyunu, gölge oyunu ve sürpriz gösterimleri de içeren etkinlikler için yürütülen yoğun hazırlıklar tamamlandı.

Ramazan programlarının Rabia Parkı'nda oluşturulan “Ramazan Sokağı” etkinlik alanında gerçekleştireceğini söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Onbir ayın sultanı Ramazan ayında huzur ve kaynaşmaya vesile olacak, manevi ruhuna uygun birbirinden özel programlarla, Afşin'de Ramazan ayının taçlandırılacağız" dedi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Ramazan’da Afşin Atatürk Parkı girişine kurulacak olan iftar çadırında her gün sıcak yemek verileceğini kaydetti.

Ramazanın vazgeçilmezlerinden iftar çadırları ve aşevlerinin maddi durumu iyi olmayan birçok aileye sıcak yemek sağladığını belirten Başkan Güven, “Ramazan ayının tüm insanlara hayır getirmesini diliyorum. Bu ayın insanlığa kardeşliğe, dostluğa ve ibadete vesile olmasını temenni ediyorum. Afşin Belediyesi olarak kulan iftar sofrasında vatandaşlarımızı ağırlayacağız. Geleneksel hale getirilen Ramazan çadırımızı parkımızın içerisine kurduk. Ramazan ayı boyunca bu uygulamamızla vatandaşlarımız iftarını açabilecek. "dedi

Rabia Parkı'nda birçok etkinliğin olacağını belirten Güven, "Rabia Parkında çalışmalarımız devam ediyor. Şuanda tematik parkımıza 10 bine yakın bitki dikimi yapılıyor. Burası Afşinlilerin nefes alacağı, görsel olarak zevk duyacağı bir alan yapıyoruz. İnşallah kısa sürede halkın hizmetine sunacağız. Ramazan ayında da birçok insanımız buraya gelerek iftarlarını burada açacak, dinlenecek ve nefes alacak. Diğer taraftan Ramazan ayı hazırlıklarımızı tamamladık. Rabia Parkında etkinliklerimiz olacak, Ramazan Çarşımız olacak, çocuklarımız için animasyonlarımız olacak. Afşinli vatandaşlarımız için  Ramazanı dolu dolu, huzurlu bir şekilde geçirebilecekleri, Ramazanın zevkine varacakları bir alan oluşturduk. Geçen yıla göre daha toparlanmış vaziyette oluyor, ışıklandırmalarımız eksikti onları tamamladık. İnşallah halkımızı Ramazan ayında Rabia Parkı'na bekliyoruz. " diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi