Afşin'de kış öncesi sıcak asfalt döküm çalışmaları yoğunluk kazandı.

Gece gündüz demeden çalışmalarına devam eden Afşin Belediyesi, ilçe genelinde birçok nokta da asfalt ve parke kaplama çalışmaları yapmaya devam ediyor.

Afşin Belediyesi Fen işleri ekipleri gece gündüz demeden Kale ve Afşinbey mahallelerinin önemli bir aksı olan Dedekorkut Caddesinde sıcak asfalt kaplama çalışmalarını tamamladı.

Asfaltsız yolun, kaldırımsız sokağın kalmayacağını belirten ve çalışmaları Ak Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile birlikte yerinde inceleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Kış şartlarında bile vatandaşlarımızın mağdur olmamaları adına ana cadde ve arterlerimizi, kırsal mahallelerimizde dâhil olmak üzere tüm bölgelerimizde, kaldırımsız yol, asfaltsız sokağımız kalmayıncaya dek gece, gündüz demeden hızımızı artırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz”dedi.

" Afşinbey ve Kale mahallesinin önemi bir aksı olan Dedekorkut Caddesi’ndeyiz. Beraberimizde Ak Parti Afşin İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyelerimiz ve belediye meclis üyelerimiz ile birlikte çalışmalarımızı birlikte inceliyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi KASKİ tarafından alt yapı yenileme çalışmalarının tamamladığı bir caddemiz.  Ayrıca Afşin itfaiyemizin kullandığı yaklaşık 2 bin metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde olan önemli bir yol. Bu alanda geçtiğimiz hafta ön kazıma ve zemin düzenleme işlemlerini yaptık. Kendi Bünyemize dâhil ettiğimiz ve üretime başlayan, saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip yeni asfalt üretim tesisimizin ürünleri ile sıcak asfalt kaplama işlemlerini tamamladık. Afşin’imize hayırlı olsun diyorum” açıklamasında bulundu.

Başkan Güven, konuşmalarına şöyle devam etti;” Biliyorsunuz ki Kahramanmaraş Büyükşehir belediyemiz bünyesindeki Kaski ekiplerimiz şehir genelinde alt yapı yenileme çalışmalarına hız vererek yıl sonuna kadar tamamlamak adına çalışıyor. Bizlerde kendi mücavir alanlarımızı, Kaski ekiplerinin çalışmalarını tamamladığı alanlarda derhal zemin düzenleme, aks belirleme ve yol genişletme çalışmalarımızın ardından kaplama çalışmalarımıza başlıyoruz. Afşinbey, Kale, Yeşilyurt, Alpaslan ve Karşıyaka mahallelerimizde ekiplerimiz süratle işlemlerini yapıyor. Birçok sokak ve cadde de yer yer parke ve sıcak asfalt kaplamalarımız yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.  Kış şartlarında bile vatandaşlarımızın mağdur olmamaları adına ana cadde ve arterlerimizi bitirene kadar çalışmalarımızı sürdürmeyi düşünüyoruz. İnşallah kırsal mahallelerimizde dâhil olmak üzere tüm bölgelerimizde, kaldırımsız yol, asfaltsız sokağımız kalmayıncaya dek gece, gündüz demeden hızımızı artırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Güven, açıklamalarının ardından asfalt çalışmalarını sürdüren belediye personellerine baklava ikramında bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi