Afşin Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan "İşitme Engelliler Okuma Yazma Kursu" ikinci mezunlarını verdi.

Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika töreninin de Afşin, Elbistan ve Pazarcık'tan 'İşitme Engelliler Okuma Yazma Kursu'na katılan 13 kursiyer okuryazarlık belgesini aldı.

Sertifika töreninde konuşan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, dezavantajlı bireylerin toplumsal hayata katılması yönündeki projelerin önemine değindi.

Okuma yazma kursunu tamamlayan işitme ve konuşma engelli vatandaşların iletişim kurma yönündeki büyük bir engeli aştıklarını belirten Kaymakam Budan, " Afşin Belediye Başkanlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortak çalışması neticesinde açılan kursa katılan vatandaşlarımıza ve burada fedakarca ders veren, bu eğitimi sağlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum." dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yurt genelinde başlattığı "Okuma-Yazma Seferberliği"nin Afşin'de de başlatıldığını ve kayıtların devam ettiğini söyleyen Budan, "Vatandaşımızın okuma yazma öğrenebilmesi için Halk Eğitim Müdürlüğümüzce açılan kurslarda faaliyetlere başladık. Belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezimiz bunun bir adım önüne geçip, işitme ve konuşma yetisi olmayan vatandaşlarımıza okuryazarlık kursunu veridiler. Büyük emek ve fedakarlık isteyen çalışmayı gerçekleştirdiler ve başardılar. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 15-16 işitme engelli arkadaşımıza sertifikalarını vermiştik. Afşin Belediyemizce açılan kursun Türkiye’de ilklerden biri olduğunu öğrenmiştik. Şuanda da ikinci mezunlarımızı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projede emekleri bulunan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Belediye olarak engelli bireyleri anlamak için kamu görevlilerine işaret dili kursu açtıklarını dile getiren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "İletişimde engelleri kaldırmak için çalışmalarımız devam ediyor. İletişim ve bilişim imkanlarının geliştiği bir çağdayız ama özel kardeşlerimiz ehliyet alamıyorlar, emniyette ifade veremiyorlar. Okur yazar olmadıkları için bankada hesap açtıramıyorlar. Bizim rahatlıkla yapabildiğimiz hukuksal ve kamusal işlemleri arkadaşlarımız yapamıyorlar. Bu merkez sayesinde bu eksikliği giderdik." diye konuştu.

İşitme Engelliler Okuma Yazma Kursu'nun ikinci mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Güven, "Bu kursu açtığımızda başka illerden de talep geldi. Buradaki imkan diğer illerde yaşayan işitme engelli arkadaşlarımıza çok hızlı bir şekilde duyuruluyor. Türkiye’de açılan genelinde ikinci kurs olma özelliğini taşıyor. Afşin’deki kurs diğer illere de örnek oldu. Erzurum ve Malatya’da da açılacak. Afşin bu konuda örnek oldu. Bu kursun açılması noktasında ve desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Halk Eğitim Merkezimize teşekkür ediyorum. Sertifikasını alan arkadaşlarımız artık normal hayatta tek başlarına işlemlerini gerçekleştirebilecek. Bu özel insanlarımıza hayatlarında başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitiren işitme engelliler sertifikalarını aldı.

Programa, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hasan Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rıdvan Tuncer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, Afşin GençlikHizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Şahan, siyasi partilerin ilçe başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi