Afşin Belediyesi, ‘İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz’ projesi kapsamında işitme engellilere yönelik düzenlenen okuma yazma kursunun ikincisini açtı.

Afşin Belediyesi’nin, Afşin Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezinde açtığı ‘İşitme Engelliler Okuma Yazma Kursu’nda engelli vatandaşlara okuma ve yazma öğretiliyor.

Türkiye genelinde işitme engellilere yönelik açılan okuma yazma kurslarının ikincisini Afşin’de açtıklarını söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, daha önce İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz projesi kapsamında açılan okuma yazma kursunda 14 işitme engelli vatandaşa okuryazar belgesi verildiğini söyledi.

Kamu kurumlarında çalışan personellere ve esnaflara işaret dili eğitimi verilerek, sertifika verildiğine değinen Güven, “Afşin’de yaşayan engelli vatandaşlarımızın iletişim sorunlarını kaldırmak için kamu ve esnaflarımıza yönelik işaret dili kursu düzenledik. Bu kursla işitme engelli vatandaşlarımızın dertlerini, sıkıntılarını sorunlarını anlatmalarına yardımcı olmasını hedefledik. Kursların ardından belirli bir yaşın üzerindeki işitme engelli bireylerimizin okuma ve yazma bilmediğini gözlemledik. Okuma yazma bilmeyen engelli vatandaşlarımız bankada kredi kullanamıyor, tapuda işlem yapamıyor, ifade veremiyordu. Buna bir çare olması için işitme engelli vatandaşlarımız için okuma yazma kursu açtık.  Kursumuz Türkiye genelinde açılan kursların ikincisi olma özelliğini taşıyor.” açıklamasında bulundu.

Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan ikinci kursa da 11 kişinin okuryazar olmak için başvurduğuna değinen Güven, şunları söyledi:

“İkinci etap kursumuzda engelli vatandaşlarımız okuryazar olmak için eğitimlerine devam ediyor. Bu kursumuza il ve ilçe dışından yoğun bir talep oluyor. Bahar aylarında inşallah yoğunlaştırılmış bir eğitim çalışması düzenlemeyi düşünüyoruz. Her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğunu çok iyi biliyoruz. Böyle bir merkezin her ilçede bulunması ve engelli vatandaşlarına hizmet etmesi gerekiyor. Bizler çok şükür bunu sağladık. Engelliler Merkezimiz her geçen gün daha da gelişiyor, daha çok vatandaşımıza hizmet veriyor. Faaliyete geçirdiğimiz birçok projemiz var. Otistik öğrencilerimize, ilçemizde faaliyet gösteren engelli bakım merkezimizde kalan bireylere yönelik etkinliklerimiz oluyor.”

Kursa katılan öğrenciler, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e sağladığı imkânlardan dolayı teşekkür ederek, okuma yazma bilmedikleri için bu güne kadar yaşadıkları zorlukları kısa süre içerisinde atlatacak olmanın sevincini yaşadıklarını söylediler.

Editör: Haber Merkezi