Geçtiğimiz günlerde belediye hizmet ağını güçlendirmek üzere silindir ve küçük traktörün ardından şimdide son model Finisher aracı Afşin’e kazandırıldı.

Afşin Belediye Başkanlığı tarafından Vögele 1900-3 Marka Finisher (Asfaltlama Makinesi) Devlet Malzeme Ofisi’nden 700 bin Tl’ye alınarak Belediye araç filosuna katıldı. Bu teknoloji harikası makine 900 ton/saat teorik serme kapasiteli hidrolik ana tabla olarak kapalı 3 m açık olarak 6 metre serme genişliğinde paletli asfalt finişeri merkezi yağlama sistemiyle çalışıyor. Makinenin ağırlığı ise 20 ton.

-Belediye Tarihinde Bir İlk;

Belediye araç filosuna bir yenisi daha eklenen Finisher makinesinin Afşin Belediye tarihinde bir ilk olduğunu ve uzun yıllar asfaltlama işlemlerinde kullanılacağını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven şu ifadeleri kullandı ; “Daha önceden de belediyemize bir adet afsal silindiri ve bir adet yeni traktör kazandırmıştık.  Afşin Belediyesi’nin Finisher makinesi artık kullanılamaz ve yeni teknolojiye ayak uyduramaz halde idi, sık sık arıza verdiğinden dolayı işler yarım kalıyordu. Bundan dolayı belediyemizin ihtiyaç duyduğu ve daha kaliteli asfaltlama yapabilmek için belediyemize sıfır Finisher makinesini kazandırdık. Devlet Malzeme Ofisi’nden almış olduğumuz Finisher yaklaşık 700 Bin Tl’ye mal oldu. Önümüzdeki günlerde mahallelerimize ve caddelerimize yeni Finisher makinemizle asfaltlama işlemlerini gerçekleştireceğiz. Yeni Finisher’imiz Afşin’imize hayırlı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi