22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan EMITT Turizm Fuarı’na katılacak olan Afşin Belediyesinin hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Afşin Belediyesi, tarih, kültür, turizm potansiyelini bünyesinde barındıran Afşin'in ön plana çıkan bir çok değerlerinin, söz konusu fuarda en güzel şekilde tanıtılması için yapılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Başkan Güven, " Dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan organizasyonda, Eshab-ı Kehf'i dünyaya tanıtacağız."dedi.
Konu hakkında açıklama yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Afşin Belediyemiz, Afşin'imizi Tarihi ve Turistik mekânlarımızı tanıtmak ve turizm potansiyelini arttırmak amacıyla 22-25 Ocak, tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan 19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMİTT) katılım yapacaktır. İstanbul TUYAP Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan 5 bine yakın katılımcı ve 200 binden fazla ziyaretçi hedeflenen fuarın ilk iki günü turizm profesyonellerine, son iki günü ise halka açık olarak düzenlenmektedir. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen, 70 ülkeden 73 bin 500'ü tatilci olmak üzere toplam 136 bin kişinin ziyaret ettiği EMİTT fuarının bu yıl 200 binden fazla ziyaretçisi olması bekleniyor. Bu nedenle ilçemiz genelinde bulunan Tarihi, Turistik mekânlarımızı ve yerel zenginliklerimizin tanıtılması, turizm potansiyelimizin arttırılması için etkili bir organizasyondur. Ayrıca fuarın ilk iki gününün turizm profesyonelleri diye adlandırılan Türkiye'nin belli başlı tüm Seyahat Acentaları, Tur operatörlerine özel olması son iki gününün ise çoğunluğu tatilci olan halka özel olması tek fuarda turizm ile alakalı hemen her kesime hitap etmesini sağlamaktadır." şeklinde konuştu.
EMİTT fuarına 90 metrekarelik bir alada Eshab-ı Kehf teması uygulanmış stantla katılacaklarını söyleyen, Başkan Güven, "22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında 19. kez düzenlenen ve TC. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteği, TUROFED-Türkiye Otelciler Federasyonu, TYD- Turizm Yatırımları Derneği ortaklığı, THY- A.O. sponsorluğunda ve EKIN-ITE Grup tarafından organize edilen EMİTT fuarında giriş ve çıkış istikametlerinin kesişme noktasında, 90 metrekarelik bir alada Eshab-ı Kehf teması uygulanmış, profesyonel bir stant ile katılım gerçekleştireceğiz. Fuar esnasında, Eshab-ı Kehf işlemeli saat, Afşin Çaman'ı, Eshab-ı Kehf Gravürü, Afşin Çakısı, İlçe tanıtım Kitabı, Eshab-ı Kehf tanıtım kitabı, Tanıtım Broşürleri ve yöremize ait bir çok hediyeyi katılımcılara ve standımızı ziyaret eden misafirlerimize sunacağız." ifadelerini kullandı.
Başkan Güven, "Fuarın gözdesi olmak için Afşin Belediyesi olarak büyük bir gayret harcayacağız. Ayrıca 24 Ocak Cumartesi günü Saat 14:00'de lnterexpo Salonunda Afşin'in yetiştirdiği değerler konulu bir konferans düzenlenecektir. Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı değerli hemşerimiz Fermanı ALTUN'un konuşmacı olarak katılacağı konferans Afşin için bir ilk ve oldukça etkili bir organizasyon olması hedeflenmektedir. Afşin Belediyemiz ilçemizi temsilen profesyonel kadrosu ile Emitt 2015 Fuarının gözdesi olmak için büyük bir gayretle çalışacaktır." diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi