Afşin Belediyesi, dünyanın 5. büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında ( EMITT ), “Dünya Mirası Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi” temalı stant ile 25-28 Ocak 2018 tarihleri arasında yerini alacak.

Turizm profesyonellerinin uluslararası buluşma platformu olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı için Afşin Belediyesi olarak tüm hazırlıklarını tamamladığını dile getiren Başkan Mehmet Fatih Güven, Afşin'in göz nuru Eshab-ı Kehf, EMITT Fuarının ilgi odağı olacağını söyledi.

Eshab-ı Kehf Külliyesinin yanı sıra Afşin'in tarihi, kültürel ve turistik yönlerinin tanıtımını ön plana çıkartacaklarına değinen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Belediye olarak 22. düzenlenen 2018 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Fuarda her yıl olduğu gibi bu yılda ilçemizin tanıtımına çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. İlçemiz konumu, coğrafyası ve tarihi ile cennetten bir yer. Bu anlamda bizde belediye olarak yaptığımız hazırlıklarımızda ilçemizi en iyi şekilde temsil edip, tanıtımını yapacağız” dedi.

Eshab-ı Kehf'in, UNESCO Dünya Mirasları kalıcı listesinde yer alması için çalışmalar yaptıklarını belirten Güven, "Bu tür fuarlara katılmamızın yegane sebebi göz nurumuz olan manevi mirasımız olan Eshab-ı Kehf’i tanıtmak. Yerli ve yabancı turizmcilere, turistlere, gezi severlere Eshab-ı Kehf’i en iyi şekilde tanıtacağız. Külliyenin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasıyla önemli bir aşama geçtik. Bundan sonra burasının bütün nesillere bir dünya mirası olarak bırakılmasını hedefliyoruz. Eshab-ı Kehf kalıcı listede yer aldığında turizm anlamında da elimizi çok rahatlatacak. Bizim amacımız bu tür organizasyonlarda Eshab-ı Kehf’i en iyi şekilde tanıtmak. " açıklamasında bulundu.

Dünyanın en önemli turizm fuarlarından olan EMITT, turizm açısından önemli bir organizasyon olduğunu kaydeden Güven, " Daha önce katıldığımız, EMITT 2017'de standımız ile destinasyonlar dalında 'En Etkin Tanıtım' ödülüne, EMITT 2016'da ise bölgenin havasını yansıtan en iyi stant ödülüne layık görüldük.  Turizm profesyonellerinin uluslararası buluşma platformu olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında, 12. salonda 96 metrekare stant alanımızda ilçemizin tarihi, doğal ve kültürel değerleri ile birlikte marka ürünlerini tanıtacağız. Bu yıl daha renkli bir stantla ziyaretçilerimizle buluşacağız. İnşallah bu fuarın Afşin turizmine katkısı olacağına inanıyorum. Tüm gurbetçi hemşerilerimizi fuara davet ediyorum."diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi