Afşin Belediyesi tarafından öğrenciler için hizmete kazandırılan bilgi evi törenle hizmete açıldı.

 Afşinbey Mahallesinde, Atilla İmamoğlu Parkı içerisinde öğrencilerin kullanıma sunulan bilgi evinin açılış töreninde konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, belediye olarak 2023 Eğitim Vizyonuna destek vermek için çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Türkiye’de 2023 vizyonu hedeflerine ilişkin tarımda, eğitimde, teknolojide ve diğer alanda çok önemli gelişmeler yaşanacağını ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “2023 yılı inşallah şahlanacağımız tarih olacak. Belediye olarak eğitim vizyonuna destek sağlamak amacıyla öğrencilere yönelik deneme sınavları hazırladık. Geçtiğimiz günlerde bilişsel deneme sınavını gerçekleştirdik ve 12 bin 103 öğrencimiz bu sınava katıldı. Bu sınavla ilçemizdeki öğrencilerimizin kişisel durumlarını analiz edip raporları aileleri ve öğretmemelerine sunmaktı. Öğrencilerin hangi alanlara yönlendirilmeleri konusunda verileri ortaya koyacak.” diye konuştu.

Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu tüm ders çalışma materyallerine bilgi evinde ulaşabileceklerini belirten Başkan Güven, “ Öğrencilerimizin sağlıklı ve legal bir ortamda vakit geçirmeleri, her türlü kaynağa ulaşarak gireceği sınava hazırlanması için belediyemiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Kütüphanesi işbirliğiyle bilgi evini hizmete açtık. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphane Müdürlüğünün bir personeli bilgi evinde göreve başladı. Ayrıca öğrencilerimize rehberlik anlamında destek olması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzden bir rehber öğretmen talebimiz var. Öğrencilerimiz Türkiye genlindeki tüm yayın evlerinin kaynaklarına zordan kolaya doğru ulaşabilecek. Belediyemize ait kültür merkezinde de bir bilgi evi açılması için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yakın bir zamanda öğrencilerimizin kullanımına sunacağız. Öğrencilerimiz bu mekanlarda ders çalışabilecek, güvenli internet imkanına ulaşabilecek. Bilgi evinin açılışında emekleri bulunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan da, kurum olarak her türlü desteği sağlayacaklarını belirterek, öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan bilgi evini gezen öğrenciler, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e teşekkür ettiler.

Törene, Kahramanmaraş PTT Başmüdürü Ali Kaplan, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi