Afşin Askerlik Şubesinden tarafından, yurt dışında yaşayan 27 Ocak 2016'dan önce 38 yaşını dolduran Türk vatandaşlarının dövizle askerlik hizmetinden yararlanması konusunda 31 Aralık'a başvuruda bulunması gerektiğini hatırlatıldı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından (YTB) yapılan yazılı açıklamaya göre, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarından 27 Ocak 2016'dan önce 38 yaşını tamamlayanlar ve 1979 yılı doğumluların dövizle askerlik hizmetinden yararlanma hakları 31 Aralık'ta sona erecek.

Bu kapsamdaki Türk vatandaşlarının mağduriyet yaşamaması için işlemlerin belirli bir zaman alacağını da düşünerek Türkiye'nin yurt dışındaki temsilciliklerine başvuru yapmaları ve işlemleri tamamlamaları gerekiyor.

Dövizle askerlik hizmeti, 27 Ocak 2016'da yürürlüğe giren kanunla 6 bin avrodan bin avroya düşürüldü, başvurulara ise 38 yaş sınırı getirildi.

Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla 38 yaşını tamamlayanlara da istisnai bir hak tanındı ve 31 Aralık 2017’ye kadar bu hizmetten yararlanma imkanı verildi.

98 Doğumlulara da Yoklama Uyarısı

Afşin Askerlik Şubesi, 1998 doğumlular ile daha yaşlı doğumlu olup, askerliklerini erteleyen yükümlülere yoklama yaptırma uyarısı yapıldı.

1 Ocak 2017 tarihinde askerlik çağına giren 1998 doğumlu yükümlüler ile önceki yıllarda yoklama döneminde haklarına ‘Ertesi Yıla Terk’ kararı verilen yükümlülerin 5 Şubat 2018 tarihine kadar Afşin Askerlik Şubesine müracaat ederek yoklama işlerini yaptırmaları gerekiyor.

1998 doğumlu yükümlülerin silahaltına alınabilmesi için yapılacak yoklama süresinde 2 ay gibi kısa bir zamanın kaldığı belirtilen duyuruda,  Afşin’de 1998 yılı doğumlu vatandaşımızın sayısı bin 800 ve 900 kişinin halen askerlik yoklamasını yaptırmadıkları belirtildi.

Asker adaylarının 5 Şubat 2018 yılına kadar askerlik yoklamalarını yaptırmadıkları halinde asker kaçağı durumuna düşeceği ve cezalı duruma düşeceği belirtilen açıklamada, 1998 ve daha yukarı doğumlular son yoklamaları için belirtilen 5 Şubat 2018 tarihine kadar Afşin Askerlik Şubesine giderek işlemlerini yaptırması istenildi.

2018 Kahramanmaraş Askerlik Celp Dönemleri

Askere kaç tertip gideceğim diye merak eden Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı 1998 doğumlu yükümlülerin ne zaman silahaltına alınacağı Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı.

Kahramanmaraş 'a bağlı 11 ilçenin hangi tarihte kaç ile asker aldığını gösteren bu listeye göre, Afşin, Ekinözü, Elbistan ve Nurhak 98/2 tertip olarak şubat ayında, Onikişubat, Pazarcık, Çağlayancerit ve Dulkadiroğlu 98/4 kasım tertip olarak ağustos ayında, Göksun, Andırın ve Türkoğlu ilçeleri nüfusuna kayıtlı yükümlüler ise 98/1 tertip olarak şubat ayında askere alınacaklar.

Göksun - Şubat Celbinde
Andırın - Şubat Celbinde
Türkoğlu - Şubat Celbinde
Afşin - Mayıs Celbinde
Ekinözü - Mayıs Celbinde
Elbistan - Mayıs Celbinde
Nurhak - Mayıs Celbinde
Onikişubat - Kasım Celbinde
Pazarcık - Kasım Celbinde
Çağlayancerit - Kasım Celbinde
Dulkadiroğlu - Kasım Celbinde

Editör: Haber Merkezi