Afşin Anaokulu öğrencileri, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla duyarlı davranışta bulunarak, Feyzan Özel Eğitim Merkezi’ndeki özel öğrencilerle bir araya geldi.

Feyzan Özel Eğitim Merkezi’nde öğretmenler tarafından düzenlenen etkinlikte çeşitli hikâyeler dinleyip oyunlar oynayan öğrenciler, Afşin Anaokulu öğrencileri tarafından yapılan hediyeleri kabul etti.

Özel öğrenciler için Farkındalığı arttırmak amacıyla birçok okulla bir araya geldiklerini belirten Feyzan Özel Eğitim Merkezi Müdürü Güneş Söyler, bu tür etkinliklerin devam edeceğini kaydetti.

Söyler, “Bizler burada özel öğrencilerimiz için varız. Onların bir tebessümü bile bizler için çok önemli. Bugün Afşin Anaokulu öğrencileri ve İdarecilerimiz bizleri ziyaret etti. Bu duyarlı davranışları için onlara teşekkür ediyoruz. Amacımız normal öğrencilerin sokakta bir down sendromu ya da yürüme engelli bir kişiyi gördüğünde ona garip tepkiler vermemesi. Bu farkındalığı küçük yaşta ki çocuklarımıza aşılarsak ileride özel öğrencilerimiz için daha güzel bir gelecek olacaktır. “dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Afşin Anaokulu Müdürü Azize Şeyma Doğan, “Çok güzel bir gündü. Bizleri misafir eden Feyzan Özel Eğitim Merkezi’ne teşekkür ediyoruz. Burada Afşin Anaokulu öğrencilerimiz özel öğrencilerimizle bir araya gelerek kaynaştılar.  Amacımız farkındalığı arttırmak. Bizler istiyoruz ki sadece öğrencilerimiz değil tüm toplum bu farkındalığı kazansın. Çünkü ne kadar farkındaysak özel öğrencilerimize o kadar yararlıyız. “açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi