Afşin Anadolu Gençlik Derneği, Mekke’nin 1387. Yılı, Kudüs Gecesi ve Siyer-i Nebi Ödül töreni adı altında 3 program birden düzenleyecek.

Türkiye genelinde düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasının sonuçlanmasının ardından Siyer-i Nebi Ödül Töreni gerçekleştilecek.

Kudüs'teki 100 yıllık işgali hem de Kudüs'ün doğusuyla batısıyla bir bütün olduğu gerçeğini gündemde tutmak adına geleneksel olarak düzenlenen Mekke'nin Fethi Programında bir değişikliğe gidildiğini belirten Anadolu Gençlik Derneği Afşin Temsilcisi Tahir Özden, düzenlenecek olan programın adını Mekke'nin ve Kudüs'ün Fethi olarak değiştiğini söyledi.

Özden, “Miladi takvimle 2017 yılını bu hafta sonu geride bırakacağız ancak unutmamamız gereken iki olay var.Birici olay şudur: İngiltere Savaş Kabinesinde dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı olan Arthur James Balfour, Siyonist hareketin önemli isimlerinden Baron WalterRothschild'e 2 Kasım 1917'de yazdığı mektupta Filistin topraklarında Siyonistlere bir devlet vaadinde bulunmuştur. 2017 bu olayın 100. Yıldönümüdür.

İkinci olay da şudur: 100 yıl önce, 9 Aralık 1917'de Filistin, İngiltere tarafından işgal edilmiştir.

Yani 2017, Birleşik Krallık güçlerinin Filistin topraklarındaki işgalinin 100. Yıldönümüdür.ABD Başkanı Trump'ın 6 Aralık günü Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmesi, Siyonist-Evangelist ortaklığının ikinci 100 Yıl için düşündükleri planların sadece ilk adımıdır.Emperyalist güçler adına Ulusal Güvenlik Strateji Belgesi dedikleri evraklarda coğrafyamızın geleceğiyle ilgili kararlar alıyorlar.Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Türkiye ve Katar'ın küresel tehdit olduğuna dair açıklamalarda bulunuyor.Bunlar sadece okuyarak geçiştirilemez. Bu kararlar, açıklamalar, beyanatlar, ülkemizin, insanımızın, coğrafyamızın hayrına değildir. “dedi.

Düzenlenecek olan programın Yılbaşı Eğlencesi denilen ve neredeyse tüm dünya halklarına dayatılan çirkinliklere karşı bir tavır takınmamızın İslam'ın bir gereği olduğuna inandıklarını kaydeden Özden, tüm Afşin halkını düzenlenecek olan programa davet etti.

Özden, “Biz adına Yılbaşı Eğlencesi denilen ve neredeyse tüm dünya halklarına dayatılan çirkinliklere karşı bir tavır takınmamızın İslam'ın bir gereği olduğuna inanıyoruz.Milli Piyango adı verilen oyunla kitlelerin kumarla buluşturulmasın! Her türlü kötülüğe giden yolları açan, birçok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan, birçok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü eğlence anlayışını reddediyoruz. Kalplerdeki merhameti körelten, vidan duygusunu ortadan kaldıran, insanları şehirlerin en orta yerlerinde her türlü ahlaksızlığı yapmaya sevk eden Yılbaşı kutlamalarına karşı tepki koymanın her erdem sahibi insanın görevi olduğunu da düşünüyoruz.Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanımız kültür emperyalizminin yanında değil fetih ruhunun yanında durmaya çağıyoruz.

31 Aralık akşamı tüm halkımızı çocukları ile birlikte AfşinBelediye Düğün Salonunda, düzenleyeceğimiz Mekke'nin ve Kudüs'ün Fethi Programına davet ediyoruz. “

Editör: Haber Merkezi