Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahman ve AK Parti Afşin İlçe Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış'ın katılımıyla AK Parti Afşin ilçe teşkilatına ait evet ofisinin açılışı gerçekleşti.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekillileriyle beraber TBMM'den 339 oyla kabul edilen Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin hedefi, Türk Bayrağının kıyamete kadar dalgalanması ve geleceğimiz olan çocuklarımızın bizim yaşadığımız darbeleri, krizleri yaşamamasıdır" dedi.

Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye'nin geleceğini kurtarmaktan başka hedefi olmadığını kaydeden Kaynak, " 15 Temmuz bizlere devletin bir beka sorunu olduğunu gösterdi. Bu devleti sağlam bir zemine oturtmazsak, sistemimizi ıslah etmezsek, 15 Temmuzda yaşadığımız hain darbe girişimi gibi olumsuzluklar peşimizi bırakmayacak. Cumhuriyetimizin ilanından buyana 9 sefer darbe ve darbe girişimleri oldu. Beka sorununu gördüğümüz için Anayasa değişikliğini halkımızın oyuna sunduk" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin yaşadığı darbelerin en haini ve kanlısının 15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi olduğunu söyleyen Kaynak, konuşmasında şunları kaydetti:

" Mevcut sistem yeniden bir darbe girişimi yaşanmayacağının garantisini vermiyor. 15 Temmuz halin darbe girişimi,  bu milletin kalbindeki imanı, elindeki bayrağıyla tanklara, uçaklara ve mermilere karşı direnmesiyle geri püskürtüldü. 15 Temmuz, bu milletin istikbaline ve istiklaline sahip çıkma günüdür. 15 Temmuz, bu milletin Çanakkale'de vermiş olduğu mücadelenin aynısıdır. Bizim ülkemiz, bu coğrafyada her zaman risklerle karşı karşıya. Bizim güçlü ve adil bir devletimizin olması gerekir. Mevcut sistem, her zaman kriz doğurur. Cumhurbaşkanı ile Başbakan anlaşamaz, Genel Kurmay ile hükümet anlaşamaz, bunların hepsini geçmişte gördük, yaşadık. Bundan 10 yıl önce Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerinin de desteğiyle bir anayasa değişikliği yaptık, bu milletin evlatları istediği kılık kıyafetle üniversiteye gitsinler diye. Ertesi gün gazetelerde '411 El Kaosa Kalktı' manşetlerini gördük. Ardından, Anayasa Mahkemesinin 11 üyesi, milletin 411 temsilcisinde daha akıllıydı ki anayasa değişikliğini iptal etti. Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini geçmişte yaşadıklarımızı yaşamamak için halkımızın oyuna sunduk."

- "Bizim güçlü bir devlete ihtiyacımız var"

Türkiye'nin güçlü olması için Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin gelmesi gerektiğini ifade eden Kaynak, " Bu coğrafyada başımıza neler gelebileceğini hemen güneyimizde yer alan Suriye ve Irak'ta görüyoruz. Bizim güçlü bir devlete ihtiyacımız var. Bu coğrafya cennet bir vatan, verimli toprakları ve çalışkan insanlarımız var. Ama devletimizin zeminini güçlü hale getirmezsek sonumuzun nasıl olacağını kimse bilmiyor. Bugün Suriye'de yeni bir dramın başladığı bir gün. Humus'taki binlerce Müslüman, Arap, Türkmen binlerce insan bugün Humus'tan tahliye başlandı. Bu insanlar Türkiye'nin Fırat Kalkanı Operasyonuyla güvenli hale getirdiği ve normal hayatı yeniden başlattığı Cerablus'a tahliye ediliyor. Bizim ne bu vatanı terk etmeye niyetimiz var, ne de gidecek yerimiz var. Biz Eshab-ı Kehf gibi öleceksek burada öleceğiz. Takyanus'a rağmen burada kalacağız. Çünkü biliyoruz ki Eshab-ı Kehf asla ölmez. Ama Takyanuslar gelir geçer.

- Bu sisteme Takyanuslar karşı

Bugün bu sisteme, Türkiye'nin her ortamda karşısında olan Türkiye düşmanları karşı, teröristler ve yabancı devletler karşı. Getirilen sisteme en çok PKK'nın karargahı olan Kandil, yeniden hortlayan faşizmin kalesi Almanya, Hollanda ve sapkın bir din anlayışı kurmak isteyen fetö karşı."

Anamuhalefetin tek adam eleştirilerine de değinen Kaynak, "Siz kendisini iki dönemle sınırlayan, seçilebilirse iki dönem Cumhurbaşkanlığı yapabilecek böyle bir tek adamlığa şahit olduğunuz mu? Kendi sorgulanamazken, sorgulanabilir hale gelen, yargılanamazken yargılanabilir hale gelen bir Cumhurbaşkanına şahit oldunuz mu? Bakın tek adam diyenlerin her seçimi kaybetmesine rağmen partilerinin başında tek adam olanları görüyoruz. 2010 yılında Genel Başkan olan CHP’nin tek adamı 2017 yılına kadar bir tane seçim kazanmadı ama hala Genel Başkan." ifadesini kullandı.

CHP adına Mecliste ilk konuşmayı Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yaptığını belirten Kaynak, "Ben de hakikaten ilgiyle dinledim. Çünkü Baykal yaşı kemale ermiş, çok tecrübeli bir siyasetçi. Baykal bu tek adamlıktan bahsetti. Sonra düşündüm, ben çocukken Baykal Maliye Bakanıydı. Sonra Enerji Bakanı oldu ve arabası olanlar, evinde gaz sobası yakanlar, traktörü olanlar aylarca kuyruk beklediler. 44 yıldan beri mecliste olan bir adam kendi görev süresini 5 artı 5 seçilirse, ikinci defa aday olursa 10 sene görev yapacak adama 'tek adam' diyor." dedi.

Baykal'ın yıllardır bu milletin değerlerinden uzak olduğunu, partisinin de iktidar olamadığını vurgulayan Kaynak, şu görüşlere yer verdi:

"Allah şaşırtmasın. Neymiş efendim; haşa 'bu kadar yetki Peygamberlere verilirse, Peygamber bile azarmış.' Bakın Sayın Baykal bu milletin ortak değerlerinden o kadar uzaksınız ki ondan iktidar olamıyorsunuz zaten. Bu millet yetkiyi onun için size vermiyor. Peygamberler hata yapmazlar. Çünkü Allah onları 'ismet' sıfatıyla mücevher kılmıştır, Peygamber hata yapar mı? Biz hata yaparız, biz hata yapabiliriz diye de bu getirdiğimiz sistemde bu hataları telafi edecek düzenlemeyi yapmışız."

- "Gençlerimize güveniyoruz"

Başbakan Yardımcısı Kaynak, cumhurbaşkanlığı sisteminde milletvekili sayısını 550'den 600'e çıkaracaklarını hatırlatarak, şunları aktardı:

"Allah'a hamdolsun nüfusumuz 80 milyon oldu. Her bir vatandaşımızın temsilcisi daha çok olsun... Türkiye’de ortalama 105 bin kişiye bir milletvekili düşer, Avrupa ortalaması 45 bin kişidir. Bize 50 milletvekilinin maliyetini soran, tek başına 50 milletvekilinin maaşı kadar devlete telefon parası ödeten kendi milletvekilinden hesap soramaz. Biz 18 yaşındaki gençlerimizi milletvekili yapacağız. Hak edeni tabii ki. Yine biz 18 yaşında, 20, 22 yaşındaki gençlerimizi gözlerini kırpmadan vatanımızı, namusumuzu beklemeleri için, bayrağımızı korumaları için cepheye göndermiyor muyuz? Vatanımızı korurken, namusumuzu beklerken, bayrağımızı bu gökyüzünde nazlı nazlı dalgalandırırken iyi de milletvekili olmak için mi akılları yetmiyor. Şehit olurken iyi. Maraş Kurtuluş harbinde deyince herkes Sütçü İmam'ı hatırlar ama Maraş Kurtuluş Harbi'nin ilk şehidi 14-15 yaşında Çakmakçı Sait’tir. Antep Kurtuluş Harbi'nin ilk şehidi yine 14-15 yaşında Şehit Kamil'dir. Biz gençlerimize güveniyoruz ve çocuklarımızın geleceğini milletimiz nasıl istiyorsa öyle inşa etsinler diye bu sistemi getiriyoruz. Bizim getirmek istediğimiz sistem o yüzden çok açık."

Sisteminin iki cümlede özetlendiğini belirten Kaynak, "Bütün kainatta her şeye hakim olan Allah'tır ama her dünyalık olaya Türkiye sınırları içerisinde hakem olacak olan da milletimiz olacaktır. Bir kriz mi çıktı hakem olacak millettir. Sistemimizin bütün özeti bu iki cümledir. Kim iktidar olursa olsun, bundan sonra millet iradesine dayanmayan hiç kimse milletin tepesinin üzerinde çivi kesemeyecektir." dedi.

Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " İlçemize yapılacak olan hizmetler, Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak ve bölge milletvekillerimizin destekleriyle Afşinli hemşerilerimizle buluşacak. Türkiye'nin her zaman düşmanları oldu. Türkiye ne zaman ayağa kalkmak istese karşımızda duran şer odakları oldu. Fakat 16 Nisan'da halkımızın desteğiyle Türkiye ayağa kalkacak ve Osmanlı yeniden dirilecek Allah'ın izniyle. 16 Nisan, Büyük Türkiye için, dünya üzerindeki tüm mazlumlara adaletin geleceği gündür." diye konuştu.

16 Nisan'da Türkiye'nin önemli bir virajı döneceğini ifade eden AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman ise konuşmasında, " Bu ülkeyi 15 yıldır kahramanca yöneten Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisinden sonra daha büyük Türkiye için bizim halkın önüne getirdiği 18 maddelik anayasa değişikliği bu ülkenin geleceğine bir mihenk taşı olacaktır. Biz Afşin olarak Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine evet diyerek ülkemizin üzerine oynanan oyunları bozacağız. Daha güçlü Türkiye için, güçlü anayasa için hep birlikte çalışacağız, gayret göstereceğiz." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahman ve AK Parti Afşin İlçe Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış, AK Parti Afşin ilçe teşkilatına ait evet ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak, STK ve muhtarlarla buluştu

Kaynak, Afşin Evet Ofisinin açılışının ardından, Afşin Site 1 Konferans salonunda AK Parti Mahalle Temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri mahalle muhtarlarıyla buluştu. Kaynak burada, Anayasa ve Referandum Sürecine ilişkin İstişare toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahman, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, ve AK Parti Afşin İlçe Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış, Belediye MeclisÜyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, eski ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Editör: Haber Merkezi