Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afşin Temsilciği tarafından, "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" adlı program gerçekleştirildi.

Afşin Belediyesi Düğün ve Konferans Salonunda Mekke’nin Fethi’nin 1387'nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sinevizyon, ve şiir dinletisinin ardından konuşan AGD Afşin Şube Temsilcisi Tahir Özden, “Bugün, 31 Aralık 2017. Miladi takvime göre 1 Ocak 630'da Mekke fethedilmiştir. Kutlu şehir Mekke'nin Fethi'nin 1387'ncı yıl dönümünü anmak, Mekke'nin kutlu misafirine selam etmek ve onun en büyük mucizesi olan Kur'an-ı Kerim tilavetini dilemek üzere bir araya geldik.”dedi.

Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi dolayısıyla Türkiye'nin 81 ili ve ilçelerinde AGD tarafından etkinliklerin düzenlediğini söyleyen Özden, “ Afşin’imizde programımıza katılan bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum.  Anadolu Gençlik Derneği olarak 81 ilde her sene 31 Aralık'ta 'Mekke'nin Fethi' programlarını icra ediyoruz. Bu sene de malum Kudüs olaylarından dolayı Mekke'nin Fethi ve Kudüs'ün Fethi olarak gecemizi güncellemiş olduk. Kudüs İslam'ındır, Allah'ın izniyle Müslümanlarındır. Sevgi, kardeşlik ve barış olsun istiyoruz. Ondan dolayı bu geceyi icra ediyoruz, bu tür programları yapıyoruz. Hedefimiz bu şekilde, tüm halkımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Program AGD Afşin Eğitim Komisyonu Başkanı Bedir Özkök’ün konuşmasının ardından Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrenciler;

Ortaokul Kızlar; 1. Sevda Özkök, 2. Zeynep Hacer Özkan, 3. Elif Ahsen Doğan

Ortaokul Erkekler; 1. Polat Aziz Kartal, 2. Can Muhammet Kılınç, 3. Enes Alagöz

Lise Kızlar; 1. Edanur Güzel, 2. Betül Almaz, 3. Zehra Ettimur

Lise Erkekler; 1. Ahmet Taha Akbudak, 2. Mithat Demir, 3. Beytullah Özkan

Editör: Haber Merkezi