Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, düzenlenecek 44. Geleneksek Afşin Eshab-ı Kehf Kültür ve Karakucak Güreş Festivali’nin kıran kırana mücadelelere sahne olacağını söyledi.

27 Ağustos’ta Ergün Ertekin Çim Güreş Sahasında düzenlenecek karakucak güreş festivaline 22 kategoride güreşçinin katılacağını ifade eden Belediye Başkanı Güven, “Yedi Uyurlar ve güreşçiler diyarı Afşin’de güreşçilerimizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Şampiyonaya katılımın oldukça yüksek olacağını tahmin ediyoruz.” dedi.

Artan terör olayları nedeniyle karakucak güreş festivaline 2 yıl ara verdiklerine değinen Güven, “Afşin’imiz güreşçileriyle meşhur bir ilçemiz. Geçmişte dünya, olimpiyat ve Türkiye’de önemli dereceler elde eden sporcularımız bulunmakta. Güreş Afşin’imiz için çok önemli. Belediye olarak ülkemizdeki terör olayları ve şehit haberlerinin artması nedeniyle iki yıl ara vermiştik. İnşallah rabbim o acıları bizlere yaşatmaz. Bu yıl ata sporumuz olan Geleneksek Karakucak Güreş Festivalimizin 44.’sünü düzenleyeceğiz. Türkiye’nin birçok ilen gelen güreşçilerimiz er meydanında birbirinin sırtını yere getirmeye çalışacak. Tüm güreşçileri ve güreş severleri Afşin Er Meydanı'na bekliyoruz.” diye konuştu.

Güreşin Türk milletinin ruhunda olduğunu anlatan Güven, ''Kamu görevlileri olarak bizlere düşen görev güreş sporunu desteklemek, takip etmek, önünü açmak ve yol göstermektir. Ayrıca festivalin Eshab-ı Kehf'in tanıtımına katkı sağlayacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi