FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği hain darbe girişimine karşı kahramanlık destanı yazarak Cumhurbaşkanının çağrısı ile sokaklara inen Afşin, tarihi günün yıldönümünde de sabaha kadar ayakta olacak.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ülkemize karşı 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen hain ve alçak darbe girişiminin yıl dönümünde hain ameller besleyen bütün alçaklara karşı uyanık olacaklarını ifade etti.

Yemliha Yürüyüşünde Demokrasi Kahramanları Anılacak

15 Temmuz 2017 Cumartesi günü 7. Geleneksek Yemliha Yürüyüşünde, şehitlerin anılacağını ifade eden Güven, “Yedi inanmış yiğidin hatırası ve 15 Temmuz Demokrasi Kahramanlarını anmak için Eshab-ı Kehf’e yürüyeceğiz. Bu unutulmaz anı bütün Afşinli hemşerilerimizle birlikte yaşamak istiyoruz.” dedi.

Güven, açıklamasında şunları kaydetti:

“Başkan Güven başkan güven mesajında şunları kaydetti;” Kültür Bakanlığımızın destekleri ile Bu yıl 7’ncisini düzenleyecek olduğumuz 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşünü 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü gerçekleştireceğiz ve tüm kardeşlerimi davet ediyorum. Saat 15.30 da Afşin Belediye Meydanında toplanıp, 16.00’da Eshab-ı Kehf’e yürüyeceğiz. Eshab-ı Kehf’e vardığımızda bir takım etkinliklerimiz ve pilav ikramı olacak” ifadelerinde bulundu.

15 Temmuz 2017 Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı kapsamında gün ağarıncaya kadar demokrasi nöbeti tutmak için meydanlarda olacaklarına değinen Güven,”7. Geleneksel 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşümüzün ardından Afşin Belediyemizin önünde bulunan meydanda Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 16 Temmuz gün ayırıncaya kadar nöbet tutacağız. 1600 yıl önce yapılan kıyam harekâtını, bir olduğumuzu, diri olduğumuzu hep birlikte tekrar dünyaya göstermek adına yürüyüşümüze ve 15 Temmuz Destanını yeniden yaşamaya tüm kardeşlerimi davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi