Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin (EÜAŞ) tarafından Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nde istihdam edilecek işçiler işbaşı yaptı.

Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nde istihdam edilecek personeller işbaşı yaparak çalışmaya başladı.

300 işçi adayından güvenlik soruşturması tamamlanan ve AEL’de işe başlama yazısı gönderilen işçilerin büyük bir kısmı bugün AEL’ye gelerek işe başladı. İşçiler, 1 ay oryantasyon ve iş güvenliği dersi alacaklar.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi tarafından Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan ilanda AEL Kömür İşletmesi’ne 189 makine tamir bakım teknisyeni, 24 elektrik teknisyeni, 6 elektronik teknisyeni, 11 metal teknoloji, 1 teknik ressam, 3 metal teknolojisi, 16 şoför, 40 iş makineleri operatörü ve 10 düz işçi olmak üzere toplam 300 daimi işçi alınacağı açıklanmıştı.

 7 Nisan’da başlayan başvuru süreci, 17 Nisan itibariyle tamamlanmıştı.

 300 kişilik kadro için 3 bin 237 adayın başvuru yaptığı işçi alımı sürecinde, 20 Mayıs 2017’de Kahramanmaraş’ta Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından hazırlanan sorularla yazılı sınav yapıldı. Yazılı sınavdan 1 hafta sonra da sözlü sınava tabii tutulan işçi adaylarının meraklı bekleyişi yaklaşık 1 ay sonra sona ermişti.

Editör: Haber Merkezi