Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nde işbaşı yapmak için bekleyen 300 işçi adayının güvenlik soruşturmasının büyük bir kısmın tamamlandığı öğrenildi.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin (EÜAŞ), Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nde istihdam edilecek 300 daimi personelin işe başlama sürecinde sona gelindi.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi tarafından Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan ilanda AEL Kömür İşletmesi’ne 189 makine tamir bakım teknisyeni, 24 elektrik teknisyeni, 6 elektronik teknisyeni, 11 metal teknoloji, 1 teknik ressam, 3 metal teknolojisi, 16 şoför, 40 iş makineleri operatörü ve 10 düz işçi olmak üzere toplam 300 daimi işçi alınacağı açıklanmıştı.

 7 Nisan’da başlayan başvuru süreci, 17 Nisan itibariyle tamamlanmıştı. 300 kişilik kadro için 3 bin 237 adayın başvuru yaptığı işçi alımı sürecinde, 20 Mayıs 2017’de Kahramanmaraş’ta Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından hazırlanan sorularla yazılı sınav yapıldı. Yazılı sınavdan 1 hafta sonra da sözlü sınava tabii tutulan işçi adaylarının meraklı bekleyişi yaklaşık 1 ay sonra sona ermişti.

300 işçi adayının büyük bir çoğunluğunun, Emniyet ve Jandarma birimlerince yapılan güvenlik soruşturmaları tamamlandı. Güvenlik soruşturmaları tamamlanan 210 işçi adayı, kendilerine gelen işe başlama tebligatları ile birlikte diğer evraklarını teslim etmek için Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi Müdürlüğü’nün yolunu tuttu.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının ardından işlemleri olumlu neticelenen işçi adaylarının adreslerine, EÜAŞ tarafından işe başlama tebligatları posta yoluyla gönderildi. Tebligatları ellerine ulaşan adaylar, 15 gün içerisinde atandıkları AEL İşletme Müdürlüğü’ne sağlık raporu, diploma, KPSS sonuç belgesi, kamulaştırma ve diğer öncelik belgeleri ve 5 adet fotoğrafla birlikte AEL İşletme Müdürlüğü’nün ilgili birimlerine başvurmaya başladı. İşe başlama tebligatı ellerine ulaşmayan 90 işçi adayının da güvenlik soruşturması evraklarının beklendiği öğrenildi.

Güvenlik soruşturması işlemleri olumlu sonuçlanan adaylara, söz konusu tebligatların önümüzdeki günlerde gönderileceği belirtildi.

İşçi adayları, AEL İşletme Müdürlüğü’ne teslim ettikleri evraklarının kontrollerinin tamamlanmasının ardından işbaşı yapabilecek.

Editör: Haber Merkezi